Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Γαλλίας (ΦΩΤΟ)

mas1

Στην Μασσαλία,την αρχαία Ελληνική πόλη που ιδρύθηκε το 600 π.Χ από τους Φωκαείς της Μ. Ασίας στην οποία ζούν και εργάζονται πάρα πολλοί Έλληνες ομογενείς ερτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και συνιερουργούντων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως και εξ Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του ναού π. Κυρίλλου Costanza, εγγάμου και πατέρα δύο τέκνων.

Το μυστήριο τελέστηκε μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα αφού είναι η πρώτη φορά που τελείται χειροτονία πρεσβυτέρου τα τελευταία 50 έτη στη Μασσαλία.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ήθος και τη βιοτή του π. Κυρίλλου. Ακολούθως με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι Vieux Port της Μασσαλίας στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Τηρήθηκε το παραδοσιακό έθιμο της ανάσυρσης του Τιμίου Σταυρού από κολυμβητές.

Στη συνέχεια στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Μασσαλίας έλαβε χώρα δεξίωση προς τιμή της Ελληνόρθοδοξης Κοινότητας στην οποία μίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας, ο Αντιδήμαρχος Μασσαλίας και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος.

Στη Θ.Λειτουργία και στη τελετή παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στ. Γαβριήλ, ο Προξενικός Λιμενάρχης της Ελλάδος Πλοίαρχος ΛΣ κ. Δημοσθ. Παπαλεονάρδος, ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλκ. Βοσκαρίδης, οι Αντχες (ΣΞ) κ. Λιόβας Ι. και Πρασσάς Γεωργ., οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων κ. Πεταλάς Στ. και Ακαρζού Δημ., ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Γιαν. Σταυρινού, οι Αρχιμ.  π. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Αρχ. Επίτροπος Ν. Γαλλίας, π. Μεθόδιος Κυριακού και π. Φιλόθεος Πετράκος εξ Ελλάδος, ο Αντιδήμαρχος Μασσαλίας κ. Gerard Detaille ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Μασσαλίας, η Δήμαρχος του 2ου/3ου Διαμερισματος κ. Lisette Narducci και πολλοί πιστοί από τη Μασσαλία και τα περίχωρα.

mas2

mas3

mas4

mas5

mas6

mas7

mas8

Εμφανίσεις: 101037
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!