Η εορτή των Θεοφανείων στη Νότιο Γαλλία

ekklisai

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στη Νότιο Γαλλία.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Toulon τελέστηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία και η ακολουθία του αγιασμού από τον εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Κων/νο Παπακοσμά με τη συμμετοχή του π. Jean Gueit, εφημ. της ρωσσικής παροικίας και του διακόνου π. Ανδρέα Luhkoff.

Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Toulon μετά το τέλος της οποίας παρατέθηκε εόρτιος τράπεζα από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος Toulon et du Var όπου και έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιττας. Στις τελετές παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μασσαλία κ. Στυλιανός Γαβριήλ, ο Προξενικός Λιμενάρχης Μασσαλίας Πλοίαρχος ΛΣ Παπαλεονάρδος Δημοσθένης, o κ. Γιάννης Σταυρινού,εκπρόσωπος της Κυπριακής Αδελφότητος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνιος Jeandet με τα μέλη του συμβουλίου και πολλοί πιστοί από την Ελληνική και Ρώσσικη παροικία της Τουλών.

Επίσης την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Port de Bouc τελέστηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία και η ακολουθία του αγιασμού από τον εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Βήττα.

Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη παραλία του Port de Bouc μετά το τέλος της οποίας παρατέθηκε εόρτιο πρωινό από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Αικατερίνης.

Στις τελετές παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μασσαλία κ. Στυλιανός Γαβριήλ,ο Προξενικός Λιμενάρχης Μασσαλίας Πλοίαρχος ΛΣ Παπαλεονάρδος Δημοσθένης,οι Αντισυνταγματάρχες (ΣΞ) κ.κ. Ιωάν. Λιάβας και Γεώργ. Πρασσάς, o κ. Γιάννης Σταυρινού,εκπρόσωπος της Κυπριακής Αδελφότητος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Εμμανουήλ Ζουμής, με τα μέλη του συμβουλίου και πολλοί πιστοί.

Η Ελληνική Ομογένεια της Νοτίου Γαλλίας απέδειξε για μια ακόμη φορά τη προσήλωση της στα ιερά του γένους των Ελλήνων και τη τήρηση των παραδόσεων του Έθνους.

3

3-2

5

12

Εμφανίσεις: 65043
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!