Εσθονίας Στέφανος: ''Ποτέ δεν είναι αργά για να αντιδράσουμε''

esthonias1Εξ άφορμής της προσβλητικής πράξεως του βουλευτού κ. Β. Διαμαντόπουλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.Στέφανος προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Από καιρού παρακολουθούμε σε όλη την Ευρώπη ξέφρενες εκδηλώσεις οι οποίες αμέσως ή εμμέσως στοχοποιούν την χριστιανική πίστη και την προσβάλλουν βάναυσα με πράξεις ασυλλήπτου κακότητος. Τώρα αυτές οι πράξεις λαμβάνουν χώρα και στην Ελλάδα και το εκπληκτικό είναι ότι σημαντικές φωνές της δημόσιας και της πνευματικής ζωής της χώρας σιγούν ανεξήγητα, αν και θα έπρεπε να υπενθυμίσουν και διατρανώσουν ότι σε μία πραγματική δημοκρατία, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το πολίτευμα οφείλει να προστατεύει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών της χώρας. Η σκανδαλώδης και προκλητική πράξη του έλληνα βουλευτή δεν είναι ανώδυνη, δοκιμάζει τα όρια των αντιδράσεών μας και προμηνύει και ό,τι άλλο είναι δυνατόν να ακολουθήσει.

Πολλοί επαναλαμβάνουν συχνά ότι η κρίση που βιώνει η κοινωνία σε πολλά μέρη του κόσμου δεν οφείλεται μόνο στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά είναι, πρωτίστως, κρίση πνευματικής και ηθικής τάξεως. Τις τελευταίες δεκαετίες ο ευρωπαϊκός κόσμος δίδει συχνά την εντύπωση ότι μένει απαθής και αδιάφορος έναντι της συστηματικής απαξιώσεως και υποτιμήσεως των θρησκευτικών, ηθικών και κοινωνικών ορίων τα οποία η κοινωνία δεν πρέπει να τα διαβεί, διότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό η κοινωνία κατρακυλά όλο και περισσότερο προς την μετριότητα.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αντιδράσουμε και να επανεισαγάγουμε μια εκπαίδευση με αξίες και ένα πολιτισμό που να επιβάλλει τον σεβασμό έναντι του άλλου, και στην παρούσα περίπτωση τον σεβασμό στην πίστη του λαού της χώρας μας καθώς και των άλλων κοινωνικών ομάδων. Η εκπαίδευση αυτή να διδάξει όχι μόνο στην νεολαία και στα παιδιά αλλά και στους δημόσιους άνδρες ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν» .

Εμφανίσεις: 81588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!