Θεοφάνεια στην Εκκλησία της Εσθονίας

theofania esthonia

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάσθηκαν και φέτος τα Αγια Θεοφάνεια στην Εσθονία. Ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Σεβασμιώτατος κ. Στέφανος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Συμεών και Προφήτιδος Αννης, όπου παρουσία των πιστών ετέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων .

Ομοίως των Αγασμό των Υδάτων ετέλεσαν και οι Επίσκοποι Tartou κ. Ηλίας και Parnu-Saarema κ. Αλέξανδρος στην παραθαλάσσια πόλη του Πάρνου.

Με την εορτή των Θεοφανείων ολοκληρώθηκε ο λατρευτικς κύκλος του ιερού Δωδεκαημέρου, κατά το οποίο ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε, την από ετών, καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ποιμαντική περιοδεία του, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει κυρίως την νεότητα σε εκδηλώσεις που είχαν διοργανώσει οι ενορίες πολλάκις σε συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές.

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην νήσο Χιούμα, και επισκέφθηκε τις ενορίες Χαπσαλού, Μεκσι, Λούχαμα, Ομπίνιτσα, Βέρσκα, Σάτσε και Παλντισκι, Ανάλογες ποιμαντικές περιοδείες πραγματοποίησαν και οι Επίσκοποι κ.κ. Ηλίας και Αλέξανδρος στις επαρχίες τους μεταφέροντας το μήνυμα Αγίων Ημερών και εκφράζοντας το συνεχές ενδιαφέρον της Εκκλησίας για το πλήρωμά της.

Συνολικά μοιράστηκαν από τους ιδίους τους Επισκόπους, σε όλη την χώρα, 1.300 δώρα με κατηχητικό περιεχόμενο, σε παιδιά από 5 έως 14 ετών.

Εμφανίσεις: 50857
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!