Ο Μητροπολίτης Τορόντο στις Χειμερινές Κατασκηνώσεις

Photo 1

Η Ι. Μητρόπολη οργάνωσε εφέτος Χειμερινές Κατασκηνώσεις στο Βανκούβερ και στο Μόντρεαλ.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε τις Χειμερινές Κατασκηνώσεις στο Βανκούβερ, ετέλεσε τον Αγιασμό, βοηθούμενος από τους ιερείς, π. Δ. Παρτσάφα, π. Κ. Τσιόλα, π. Ε. Αραβαντινό και π. Κ. Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο διευθυντής των κατασκηνώσεων.

Εξηνταεπτά νέοι και νέες, προσήλθαν στην κατασκήνωση, η οποία σημείωσε καταπληκτική επιτυχία με ένα πρόγραμμα ελληνικής και ορθόδοξης παιδείας.

Οι χειμερινές κατασκηνώσεις στο Μόντρεαλ θα γίνουν στις 2, 3, και 4 Γεννάρη, 2014. Υπεύθυνοι εκεί είναι, ο π. Ζ. Ντερέκας και ο π. Χ. Τζίντης.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έκαμε Χριστούγεννα εφέτος στον Δυτικό Καναδά. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ετέλεσε Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Surrey, βοηθούμενος από τον π. Δ. Τρυφωνόπουλο και τον π. Κ. Τσιόλα.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη νηστήσιμο δείπνο για όλους στην αίθουσα της εκκλησίας και ο Μητροπολίτης Σωτήριος έψαλε με όλους τους χριστιανούς χριστουγεννιάτικα άσματα και τα κάλαντα.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, το βράδυ, ετέλεσε την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ, βοηθούμενος από τον π. Δ. Παρτσάφα και τον π. Δ. Τρυφωνόπουλο. Ήταν μία συγκινητική Θ. Λειτουργία, όπου προσήλθαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί, όχι μόνο στην Θ. Λειτουργία, αλλά και στην Θεία Κοινωνία.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης Σωτήριος είχε χριστουγεννιάτικο δείπνο με όλη την οικογένεια του ευλαβούς ιερέως π. Δ. Παρτσάφα.

Ήταν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με ολόκληρη την οικογένεια, παιδιά και εγγόνια. Όλοι μαζί έψαλαν χριστουγεννιάτικα άσματα και τα κάλαντα.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος είχε σύναξη με τους 5 ιερείς της περιοχής Βανκούβερ και συνεζήτησαν διάφορα θέματα και κυρίως τα θέματα Νεολαίας και Ελληνοθρησκευτικής Παιδείας.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου, Ανατολικού Βανκούβερ.

Μετά την Θ. Λειτουργία προσεφέρθη καφές και γλυκίσματα για όλους και όλοι μαζί έψαλαν χριστουγεννιάτικα άσματα και τα κάλαντα.

Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου επέστρεψε στην Ιερά Μητρόπολη.

Photo 2

Εμφανίσεις: 53615
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!