Σε κλίμα συγκίνησης ο αποχαιρετισμός του Μητροπολίτη πρώην Βελγίου (ΦΩΤΟ)

IMG 9296cc

Εορτάσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια η μνήμη του προστάτη Αγίου της Ενορίας του Λουξεμβούργου, Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.

Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε από τον Θρόνο ο πρώην Μητροπολίτης Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Παντελεήμων ο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, και κατ’ επέκταση σε όλη την Ενορία, το ευχαρίστησε θερμά για την μακροχρόνια σχέση αγάπης και αγαστής συνεργασίας που αναπτύχθηκε μαζί του.

Εκ μέρους της Ενορίας μας, αποχαιρέτησε τον απερχόμενο Μητροπολίτη ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πατήρ Γεώργιος Βλατάκης ευχαριστώντας τον για το άοκνο ενδιαφέρον και τις ανεκτίμητες ενέργειές του για την απόκτηση Ιερού Ναού στο Λουξεμβούργο που θα τον συνοδεύουν εσαεί ως πολύτιμο εύσημο.

Τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου προσέφεραν μια εικόνα στο Σεβασμιώτατο, φυλαχτό του για όπου αποφασίσει να εφησυχάσει. Ο Ιερός Ναός αντί δώρου, πρόκειται να ενισχύσει Ίδρυμα της Χίου, γενέτειρας του πολιού Μητροπολίτου, κατόπιν υποδείξεώς του.

Στην ιστορική αυτή στιγμή της Ενορίας μας, παρών ήταν και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αbbaye Notre-Dame de Saint-Remy à Rochefort, Dom Gilbert DEGROS, τον οποίο συνδέει μακροχρόνια φιλία με τον πρώην Μητροπολίτη.

Η Ιερά αυτή Μονή είναι Μέγας Ευεργέτις του Ιερού Ναού μας, τόσο για την σημαντική οικονομική βοήθεια που προσέφερε κατά την ανέγερση του Ναού, όσο και για το πολύτιμο Άγιο Μύρο από τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Νικολάου που αποκτήσαμε με τις ενέργειες του Ηγουμένου.

Το Μύρο αυτό φυλάει η Εκκλησία μας ως πολύτιμο θησαυρό για την ευλογία και αγιασμό και των πιστών χριστιανών του Λουξεμβούργου.

IMG 9245cc

IMG 9276cc

IMG 9282cc

IMG 9292cc

IMG 9310cc

IMG 9314cc

IMG 9340cc 

Εμφανίσεις: 64968
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!