Γαλλίας "Η θρησκεία παρέχει ισορροπία σε έναν κόσμο παγκοσμιοποίησης"

ImageΠραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνεδρίαση των Θρησκευτικών Ηγετών με τους Προέδρους των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), αφού μετέφερε πρώτα τις ευχές και τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου τόνισε στην ομιλία του ότι: «Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου ότι οι πιστοί μπορούν να αποδειχθούν ισχυροί σύμμαχοι στην προσπάθεια αντιμετώπισης θεμάτων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Διότι η θρησκεία παρέχει μια μοναδική προοπτική - πέραν του αποκλειστικά κοινωνικού, πολιτικού ή οικονομικού χαρακτήρα - σχετικά με την ανάγκη εξάλειψης της φτώχειας, να παρέχει μια ισορροπία σε έναν κόσμο παγκοσμιοποίησης, για την καταπολέμηση του φονταμενταλισμού και του ρατσισμού, καθώς και να αναπτύξει την ανοχή σε έναν κόσμο συγκρούσεων.»

Η ετήσια συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών με τους Προέδρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών (την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)  πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. José Manuel Barroso.

Ο Πρόεδρος Barroso ήταν πλαισιωμένος από τον κ. Herman van Rompuy, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Δρ Jerzy Buzek, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το θέμα της συναντήσεως ήταν «Μια εταιρική σχέση για τη δημοκρατία και την κοινή ευημερία: μια κοινή προθυμία για την προώθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Οι Θρησκευτικοί ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την προώθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των αξιών στην Ευρώπη και στον κόσμο, όπως τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των μεταναστών, την οικονομική δικαιοσύνη,
το δικαίωμα συμμετοχής, την αλληλεγγύη, την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης καθώς και τη θρησκευτική ελευθερία.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο,» τόνισε ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, «οποιαδήποτε αλλαγή και κάθε αναθεώρηση της παρούσας κατάστασης αναπόφευκτα θα βασίζεται στην ανάγκη συμμετοχής... να μοιραστούμε τις δημοκρατικές αξίες μας, να μοιραστούμε την ευημερία μας, και να μοιραστούμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη. Με πολύ απλά λόγια, αποτελεί αυτό το οποίο σε θρησκευτική ορολογία ονομάζουμε «φιλευσπλαχνία» ή «αγάπη».

Image

Image

Εμφανίσεις: 94323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!