Ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε την 28η Οκτωβρίου

aystrias1

Με την κατάθεση στεφάνων, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 16.30 μ.μ στο μνημείο του Ελληνισμού στην πλατεία Petöfi ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων: από τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βουδαπέστη Γιαννακάκη Δημήτρη, τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντώνη Θεοχάρους, τον Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιο, και από τους εκπροσώπους: της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης, του Διαπολιτιστικού Μακεδονικού Συλλόγου, του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας, της Ελληνικής Νεολαίας Βουδαπέστης, της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνογερμανικής Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος» Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών.

Τέλος ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Παρεκκλήσιο της Εξαρχίας επί της οδού Vaci 55 .

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Αρσένιος, στον χαιρετισμό του ζήτησε από όλους εθνική ομοψυχία και ομόνοια για τις δύσκολες στιγμές που περνάει και πάλι η πατρίδα μας .

Τέλος ο πρέσβης της Ελλάδος διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον απόδημο Ελληνισμό και επί πλέον τόνισε και αυτός για την ενότητα των ελλήνων.

Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο νέος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Την ίδια μέρα το βράδυ η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας διοργάνωσε γιορτή προς τιμή της εθνικής επετείου με συμμετοχή όλων των ομογενών.

Βουδαπέστη 27.10.2013

Βασίλης Σταματόπουλος

aystrias

Εμφανίσεις: 61652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!