Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ στη Μασσαλία

massalia

Με εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε στη Μασσαλία η εθνική επέτειος του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασσαλίας τελέστηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 20113 πανηγυρική θεία λειτουργία από τον Αρχιερατικό επίτροπο Αρχιμ. Γρηγόριο Ιωαννίδη, στο τέλος της οποίας εψάλη μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων κατά τον πόλεμο 1940.

Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία για την ένδοξο επέτειο του ΟΧΙ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στυλ. Γαβριήλ, ο οποίος διάβασε και το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυρ.Γεροντόπουλου.

Στο τέλος συγκίνηση προκάλεσε η απαγγελία από όλο το εκκλησίασμα του Εθνικού ύμνου της Ελλάδος.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος Στ.Γαβριήλ, ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Πλοίαρχος ΛΣ Παπαλεονάρδος Δημοσθένης, οι Αντισυνταγματάρχες (ΣΞ) κ. Λιαβός Ιωάννης και Πρασσάς Γεώργιος, ο Πρόεδροι των Ελληνικών κοινοτήτων Δημήτριος Αρκαζού και Σταύρος Πεταλάς, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αδελφότητος Ιωάννης Σταυρινού, ο Πρόεδρος της εκκλησιαστικής κοινότητας Μιχ. Καλπαξίδης, οι μαθητές των σχολείων βαστώντας τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου με τις δασκάλες τους,οι υπάλληλοι του Γεν. Προξενείου και του Προξ. Λιμεναρχείου και πολλοί Έλληνες των κοινοτήτων.

Μια συγκινητική και γεμάτη Ελληνικό παλμό εκδήλωση που αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας των απανταχού της γής Ελλήνων και Κυπρίων.

massalia1

Εμφανίσεις: 60068
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!