Ο Ελληνισμός του Λουξεμβούργου τίμησε την Εθνική μας επέτειο

IMG 83682

Ο Ελληνισμός του Λουξεμβούργου τίμησε σήμερα την Εθνική μας επέτειο, με Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, αρχιερατικώς προιστάμενος, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, μετέφερε μήνυμα για τον θάνατο των παθών και την πνευματική ανάταση που οφείλουμε σαν χριστιανοί της εποχής μας να ψηλαφίσουμε ζώντας μέσα από την μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα μας σε οικονομικό επίπεδο και να τονίσει την πνευματική κρίση που συνεχίζει να διέρχεται  η  Δυτική Ευρώπη.  

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος καθώς και οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι της χώρας μας στην βάση ΝAMSA του NΑΤΟ. 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Εξοχότατος πρέσβης μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια προς τον απανταχού της γής ελληνισμό.

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα και με αφορμή το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τόνισε «την συλλογική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι οι Έλληνες, όπου κι αν βρισκόμαστε, προκειμένου η Πατρίδα μας ν’ ανακάμψει και να δοθεί ξανά η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο και στην νέα γενιά». 

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος, κάλεσε το εκκλησίασμα να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο, όπου όλοι συγκινημένοι μικροί και μεγάλοι μέσα από τους στίχους του Διονυσίου Σολωμού βρεθήκαμε νοερά στην Πατρίδα μας και τιμήσαμε τους αγωνιστές του «ΟΧΙ».

IMG 83232

IMG 83332

IMG 82672

Εμφανίσεις: 54049
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!