Σύναξη Ιερέων – Συνεδρίαση Συμβουλίου Φιλοπτώχου και Μητροπολιτικού στην Ι.Μ. Τορόντο

kanadas

Την Παρασκευή 18 Οτωβρίου έγινε η μηνιαία σύναξη Ιερέων Τορόντο και Περιχώρων, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Σωτηρίου και συνεζητήθησαν τα θέματα: Κατηχητικά, Οργάνωση Νεολαίας, Ιερόπαιδες, Θερινές Κατασκηνώσεις και το θέμα της αιρετικής Βασούλας Ryden.

Ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή. Άπαντες οι Ιερείς του Καναδά πρέπει κάθε μήνα να υποβάλουν εκθέσεις για τα ανωτέρω θέματα. Π

αρόμοιες συνάξεις έγιναν στο Μοντρεάλ και σε όλες τις άλλες επαρχίες του Καναδά. 

Συνήλθε στη πρώτη συνεδρία, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά. Έδωκε την καθορισμένη διαβεβαίωση σε τελετή την οποία έκαμαν ο π. Ιγνάτιος, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Στην συνέχεια έγινε η εκλογή των αξιωματούχων.

Πρόεδρος επανεξελέγη η κα Ευθυμία Κουτσούγερα. Το αγιογραφικό ανάγνωσμα Β’ Τιμ. 4:1-8 ανέγνωσε και ανέλυσε ο Μητροπ. Σωτήριος ο οποίος έδωκε και κατευθυντήριες γραμμές για τα προγράμματα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συνήλθε στην πρώτη του συνεδρία, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο με την νέα σύνθεσή του υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Άρχισε με δοξολογία  και αγιογραφικό ανάγνωσμα. Στην συνέχεια όλες οι επιτροπές έδωκαν γραπτή έκθεση και η κάθε μία συζητήθηκε διεξοδικά.

Το μεσημέρι στο γεύμα έλαβε μέρος ο Εντιμ. Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλος, πρύτανις των Γενικών Προξένων Τορόντο και μίλησε θερμότατα και θεολογικότατα.

Έλαβαν μέρος 47άνθρωποι, οι οποίοι ήλθαν από όλα τα μέρη του Καναδά, από Victoria μέχρι και Halifax εκπροσωπώντας όλους τους Ελληνορθοδόξους του Καναδά. Ηταν πράγματι μία συνεδρία με πολλή επιτυχία και άριστα αποτελέσματα

Φωτο 3. Στην φωτογραφία στην πρώτη γραμμή ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Γ. Βάσσιλας, ο Μητροπολίτης Σωτήριος και όλα τα κληρικά και λαϊκά μέλη του Συμβουλίου.

kanadas3

Εμφανίσεις: 59259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!