Παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών υπέρ του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος

axridos

ROMFEA.GR Ανακοίνωση υπέρ του Αρχιεπισκόπου Aχρίδoς Ιωάννη εξέδωσε η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο τέλος των εργασιών της που πραγματοποιήθηκαν στη Βουδαπέστη.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η μεγάλη ανησυχία για τη σύλληψη και κράτηση του Αρχιεπισκόπου από τις αρχές της Π.Γ.Δ.Μ., υπογραμμίζοντας ότι η κράτησή του "είναι αποτέλεσμα της άσκησης του δικαιώματος του ανθρώπου της θρησκευτικής ελευθερίας". 

Η ελευθερία της θρησκείας και της πίστης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα που κατοχυρώνεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση οι Ευρωπαϊκές Εκκλησίες καλούν τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ειδικού Εκπροσώπου της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να εξετάσουν επειγόντως την περίπτωση αυτή και ειδικότερα αν οι συνθήκες κράτησης του ιεράρχη είναι σύμφωνες με τα πρότυπα που ορίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

"Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και των Ν. Γκρουέφσκι να εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη και να απελευθερώσουν αμέσως τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, εν αναμονή της δίκης του, σύμφωνα με τις διατάξεις του εθνικού ποινικού δικαίου στην ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση τέλος σημειώνεται πως έχει ζητηθεί από τις εκκλησίες-μέλη της CEC να συμμετάσχουν στην προσευχή και την αλληλεγγύη στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες αρχές.

Εμφανίσεις: 73274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!