Επιμνημόσυνη δέηση στη Γερμανία για τον Μητροπολίτη πρώην Κισάμου Ειρηναίο

IMG 6311-Photo-Lehrer

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ευρισκόμενος εις το Μόναχο τέλεσε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου τη Θεία Λειτουργία και ακολούθως επιμνημόσυνη δέηση για τις 40 ημέρες από την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος διεξοδικά στο πολύπλευρο εκκλησιαστικό έργο του μακαριστού προκατόχου του, ως Μητροπολίτου Γερμανίας από το 1972 μέχρι το 1980, και στα θεμέλια που έθεσε τότε για την μετέπειτα εξέλιξη της Μητροπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση έλαβαν επίσης μέρος ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο προιστάμενος του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Τζώρτζης.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ιωάννης Επιτροπάκης, ο πρόεδρος του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής και τα μέλη κ. Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ και κ. Γεώργιος Μανδαλενάκης, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου κ. Σταύρος Κωσταντινίδης και άλλοι πρόεδροι συλλόγων Μονάχου.

Στη φωτογραφία από αριστερά. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, Πρωτοσύγγελος Μάξιμος Παπαγιάννης, Διάκονος Νικόλαος Τζώρτζης, Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης (Foto: Christian Lehrer)

Εμφανίσεις: 90543
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!