Λαμπρά θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Dortmund (VIDEO)

germaniaROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα θυρανοίξια ενορίας στο Dortmund, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο.

Στη λαμπρή αυτή ημέρα παρέστησαν εκατοντάδες πιστοί από άλλες πόλεις της Γερμανίας, καθώς και χορευτικοί ελληνικοί σύλλογοι.

Ο Μητροπολίτης Γερμανίας απευθυνόμενος προς τους πιστούς, το έργο του κάθε παρευρισκόμενου ιερέα ξεχωριστά και τα προβλήματα που είχε παράλληλα ο καθένας στο διακόνημά του.

Ο κ. Αυγουστίνος αναφέρθηκε και στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Φιλόθεο Μαρούδα, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια, αλλά και για το μεγάλο έργο που επιτελεί στην περιοχή.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων υπογράμμισε ότι ''έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο θαύμα''.

Επίσης έδωσε έμφαση στην πνευματική ομορφιά των χριστιανών αυτές τις μέρες του Πάσχα, που από την Ανάσταση του Χριστού και για 40 ημέρες, αντικαθιστούν την καλημέρα με το ''Χριστός Ανέστη'' και το ''Αληθώς Ανέστη ο Κύριος'' και συμβούλεψε να το τηρούμε αυτό!

Στη συνέχεια ακολούθησε λαμπρή λιτανεία της εικόνας των Αγίων Αποστόλων στους δρόμους του Ντόρντμουντ, όπου λίγο πριν φτάσουν στον Ναό ο π. Φιλόθεο ανέφερε ότι  "παρά τις δύσκολες συνθήκες, το ελληνικό μας κράτος πρέπει να στηρίξει αυτά τα νέα παιδιά που αγαπούν τα ελληνικά γράμματα και η σκέψη τους είναι ελληνική."

Με πληροφορίες από το: www.ellinas-dortmund.blogspot.com



germania1

Εμφανίσεις: 151703
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!