Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Αυστρίας Μιχαήλ - (Φώτο)

austrias

Με βαθειά θλίψη υποδέχθηκε η Ομογένεια της Αυστρίας σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κυρού Μιχαήλ, το οποίο εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Μετά την άφιξη του σκηνώματος, τελέστηκε Τρισάγιο από τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, παρουσία των Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Ισπανίας κ. Πολυκάρπου, Γλυφάδας κ. Παύλου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρίστης κ. Βασιλείου και Αβύδου κ. Κυρίλλου, του Ηγουμένου εν Αγίω Όρει της Ιεράς Μονής Διονυσίου π. Πέτρου, των Προεδρείων των ιστορικών Κοινοτήτων της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Γεωργίου, εκπροσώπων της Εξαρχίας της Ουγγαρίας, των συγγενών και οικείων του εκλιπόντος Ιεράρχου και πλήθους πιστών.

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτας. Την επομένη το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολύκαρπο.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα αρχίσει στις 12:30 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου Δέρκων κ. Αποστόλου, εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Αυστριακής Δημοκρατίας κ. Heinz Fischer, εκπροσώπων των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Ρουμανίας, Σερβίας, της Εκκλησίας της Ελλάδος, και του Αγιωνύμου Όρους, του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Βιέννης Καρδιναλίου Christoph Schönborn, επισκόπων της Ευαγγελικής και της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες σχετικές ομιλίες.

Ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κοιμητήριο της Βιέννης.

0-austrias

0-austrias1

0-austrias3

0-austrias2

0-austrias4

0-austrias5

Εμφανίσεις: 82426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!