Ανώτερος Ταξιάρχης της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Μητροπολίτης Γαλλίας

Image

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 15.31

Με απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τιμήθηκε με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το διάσημο του Τάγματος επέδωσε στον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Πρεσβεία.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να λάβω το διάσημο του Τάγματος της Τιμής, του Ανώτερου Ταξιάρχη της Ελληνικής Δημοκρατίας, με απόφαση του Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Γαλλίας.

Επίσης τόνισε ότι «είμαι βαθύτατα συγκινημένος διότι έλαβα από το χέρι ενός πολύ καλού φίλου, μια από τις υψηλότερες τιμές της πατρίδας μου, σε μια δύσκολη εποχή γι΄ αυτήν».

Τέλος ο Μητροπολίτης Γαλλίας αναφέρθηκε στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείο που επιτελείτε στη Γαλλία, αλλά και σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!