Συνεδρίασε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Ιταλίας

00000462Σε Δ΄ συνεδρίαση συνήλθε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου το Ορθόδοξο Επισκοπικό Συμβούλιο Ιταλάις και Μάλτας, το οποίο συστάθηκε σε εφαρμογή της αποφάσεως της εν Σαμπεζύ Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως το έτος 2009.

Στη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Γενναδίου συμμετείχαν ο ιερεύς Σέργιος Μαϊνολντι (Αρχιεπισκοπή των Ρωσικών Παροικιών στη Δυτική Ευρώπη), ο Επίσκοπος Χερσώνος Νέστωρ (Πατριαρχείο Μόσχας), ο πρωθιερεύς Ράσκο Ράντοβιτς (Σερβική Εκκλησία), ο πρωθιερεύς Αβραάμ Ματέι (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Επίσης παρέστησαν οι κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Αρχιμανδρίτης Ευάγγελος Υφαντίδης  και ο πρωθιερεύς Νικόλαος Μαντάρο καθώς και κληρικός του Πατριαρχείου μόσχας ιερεύς Αλέξιος Γιάστρεμπωφ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως οι Ιεράρχες των κανονικών Ορθοδόξων δικαιοδοσιών εκπροσωπούμενων στην Ιταλία και τη Μάλτα, συζήτησαν τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνεδριάσεως, γενομένης προ ενός έτους στη Βενετία καθώς και θέματα εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ορθόδοξου Επισκοπικού Συμβουλίου Ιταλίας και Μάλτας, αναδείχθηκε ο Επίσκοπος Χερσώνος Νέστωρ, ενώ ο Γραμματεύς ο Επίσκοπος Ιταλίας Σιλουανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Επίσης θίχθηκε και το θέμα αντιμετώπισης των αντικανονικών ομάδων, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα σε όλες τις ορθόδοξες δικαιοδοσίες της Ιταλίας.

Εμφανίσεις: 115430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!