Συνάντηση του Επισκόπου Γενναδίου με τον Μουφτή της Μποτσουάνας

 botsouana2

Τον μεγάλο Μουφτή της Μποτσουάνας, Dr. Moulana Dawood, επισκέφθηκε ο Σεβ. Επίσκοπος Γεννάδιος, προκειμένου να του ευχηθεί για την Εορτή του Ραμαζανίου.

Η Ορθόδοξη Επισκοπή διατηρεί άριστες σχέσεις και με την πολυπληθή Μουσουλμανική Κοινότητα της Χώρας (αριθμεί περί τους 500.000), η οποία λειτουργεί υψίστου επιπέδου ιδιωτικά σχολεία, πανεπιστήμιο και ιδρύματα (νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, ιερατικές σχολές, πολιτιστικά κέντρα κ.α.). Στην Ενθρόνιση του Επισκόπου πριν λίγους μήνες, ο Μ.Μουφτής παρευρέθη στον Καθεδρικό Ναό και εξέφρασε τις ευχές του προς τον Σεβ. Γεννάδιο.

Ο Επίσκοπος, επίσης, συμμετέχει σε Ειδικές Επιτροπές, κατόπιν προτάσεως και προσκλήσεως του Ανωτάτου Συμβουλίου της Μουφτίας Νοτίου Αφρικής, για την από κοινού εξέταση και αντιμετώπιση προβλημάτων (ασθένειες, εγκληματικότητα, εκπαίδευση, trafficking, κ.α.), με άλλους εκπροσώπους Εκκλησιών της Μποτσουάνας και διεθνών Οργανώσεων, υπό την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και των UN.

botsouana

 

Εμφανίσεις: 51289
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!