Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην "πρωτεύουσα" της Ε.Ε.

brus 

Το ναό της Αγίας Μαρίνας των Βρυξελλών τίμησαν δεκάδες πιστοί από τις Βρυξέλλες και άλλα μέρη του Βελγίου για να προσκυνήσουν μέρος του τίμιου λειψάνου της Αγίας το οποίο φυλάσσεται στο ναό.
 
Ο ναός της Αγίας Μαρινάς Βρυξελλών είναι κατ' ουσία ο ναός του Μητροπολιτικού οίκου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγιου και εξαρχιάς κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου και ενορία της περιοχής του Eterbeek και Schaerbeek πλησίον των ευρωπαϊκών οργανισμών του Συμβουλίου και της επιτροπής, ενώ στο ναό εκκλησιαζονται και οι έλληνες αξιωματικοί της που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ. 
 
Ο ναός, παρά το γεγονός ότι έχουν αρχίσει οι διακοπές και πολλοί από τους Έλληνες ομογενείς έχουν ήδη αναχωρήσει για διακοπές στην Ελλάδα, ήταν κατάμεστος δηλώνοντας έτσι ότι η ελληνική ομογένεια των Βρυξελλών τηρεί τις παραδόσεις και είναι έντονα συνδεδεμένη με την ορθόδοξη παράδοση.
 
Στην λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμονας συμπροσευχόμενου του Θεοφ. Επισκόπου Ευμενείας κ. Μαξίμου και των ιερέων της πόλεως των Βρυξελλών και ενός ιερέως της περιοχής του Genk ενώ την πολυμελή χορωδία διηύθυνε ο Πρωτοσυγκελος της Μητροπόλεως Πρωτ. Σταυρός Τριανταφύλλου. 
 
Παρέστησαν έλληνες αξιωματικοί με επικεφαλή τον Υποστράτηγο κ. της ελληνικής αποστολής στο ΝΑΤΟ.
 
 

 

Εμφανίσεις: 75900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!