Θεία Λειτουργία στη διαχριστιανική συνάντηση της Γαλλίας

 photoΣε κλίμα κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τους συμμετέχοντες Ορθόδοξους στην 34η Διαχριστιανική συνάντηση στη Γαλλία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανου και συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Αθηναγόρα και πέντε ιερέων από διάφορες περιοχές της Ευρώπης. 

 
Η Θεία Λειτουργία έγινε στον αρχαίο ναό του Αγίου Γαβριήλ στην περιοχή Tarascon πλησίον της Μασαλλίας στη Νότια Γαλλία. Ο ναός που αποτελεί αρχαιολογικό σημείο για την περιοχή, είναι κτίσμα του 11ου αιώνα ρωμαϊκού ρυθμού.
 
Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας το λόγο κήρυξε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Σιλουανού του Main της δυτικής Γαλλίας ο οποίος εξήγησε την έννοια της φράσης:
 
"Στην εκκλησία κατεχουμε την αλήθεια" τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί βλασφημία όταν αυτή η φράση δε συνοδεύεται από την πράξη της συνένωσης με τον ίδιο το Χριστό, ο οποίος είναι η μόνη αλήθεια στη ζωή του ανθρώπου.
 
Πέρα από αυτό υπογράμμισε τις πολλές ευθύνες τις οποίες έχουμε οι Χριστιανοί, όταν επιδιώκουμε μεν να μεταφέρουμε την αλήθεια του Χριστού στους ανθρώπους ενώ δεν κάνουμε κάτι να επιτύχουμε την συνεννόηση και συνύπαρξη ανάμεσα στους Χριστιανούς που αποτελεί την κύρια εντολή του Θεού όπως αυτή μεταφέρεται στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. 
 
Προ της έναρξης της Θείας Λειτουργίας επισημάνθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το γεγονός ότι η Θεία Κοινωνία προορίζεται αποκλειστικά για τους Ορθοδόξους αφού το κοινό ποτήριο είναι το χαρακτηριστικό δείγμα της ενότητας των χριστιανών η οποία αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο και όχι το γεγονός.
 
Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι η παράκληση αυτή έγινε αποδεκτή από το σύνολο των συμμετεχόντων χωρίς καμία διαμαρτυρία.
 
Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν και ορθόδοξοι που διαμένουν στην περιοχή ενω τη πολυφωνική χορωδία συντόνισε ο Αρχιμ. Ιωακείμ Τσομπανογλου πρώην προϊστάμενος της Ορθόδοξης ενορίας της Μασσαλιας. 
 
Η συνάντηση στο Pomeyrol, του Παγκοσμίου Συνδέσμου Μοναχών και Μοναζουσών (EIIR) γίνεται με τη συμμετοχή μοναχών και μοναζουσών απ' όλη την Ευρώπη που στόχο έχουν να βρουν λύσεις σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλήρος σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Εμφανίσεις: 71778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!