Αυστρίας: "Χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την Ελλάδα"

ImageΝα υπάρξει περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με την Ελλάδα, ζητά ο νέος Ελληνοορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος, ασκώντας συγχρόνως κριτική στον κακόβουλο και απαξιωτικό λόγο κάποιων κύκλων απέναντι στην Ελλάδα.

Σε ομιλία του σε μεγάλη εκδήλωση του Συνδέσμου Δημοσιογράφων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βιέννη, ο κ. Αρσένιος επισήμανε πως μια τέτοια στάση πληγώνει και πως εάν η Ευρώπη εννοείται ως μια μεγάλη οικογένεια θα πρέπει να υπάρχει υποστήριξη στα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κεντρική Ευρώπη, αναμένει, ότι θα καταβάλει προσπάθειες με όλες τις δυνάμεις της για το καλό του ελληνικού λαού, ενώ, όπως σημείωσε, ένα "ρόλο-κλειδί" στην παρούσα δεινή κατάσταση στην Ελλάδα έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία με το κοινωνικό της έργο, χωρίς το οποίο η δυστυχία του πληθυσμού θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Επισήμανε δε, πως στο πλαίσιο αυτό, η Εκκλησία της Ελλάδας διανέμει καθημερινά πάνω από 100.000 γεύματα σε δεινοπαθούντες στην Αθήνα και στην ύπαιθρο και σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα χιλιάδες δέματα με τρόφιμα για φτωχές οικογένειες και ηλικιωμένους, όπως και οι βοήθειες για ορφανοτροφεία, γηροκομεία και νοσοκομεία, καθώς, για ολοένα και περισσότερους Έλληνες, η υποστήριξη της Εκκλησίας αποτελεί την τελευταία άγκυρα σωτηρίας.

Από τους συμμετέχοντες υπογραμμίστηκε η μεγάλη επιτυχία που είχε η μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης με τον ελληνικό λαό, με τίτλο "Είμαστε όλοι Έλληνες", την οποία είχε διοργανώσει η Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης την Κυριακή 3 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επισκεπτών, ανάμεσά τους ιεράρχες των χριστιανικών Εκκλησιών, πολιτικοί και διπλωμάτες.
Στην ομιλία του σε εκείνη την εκδήλωση - την οποία προσφώνησαν και οι ιεράρχες άλλων Εκκλησιών - ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν, είχε διακηρύξει πως "Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και είναι ντροπή με ποιά επιφανειακότητα και επιπολαιότητα γίνεται τώρα λόγος για τους Έλληνες".


Όπως είχε επισημάνει ο καρδινάλιος, για τους Χριστιανούς, οι Έλληνες υπήρξαν επιπλέον, οι πρώτοι στην Ευρώπη που αποδέχτηκαν το Χριστιανισμό, ενώ η Καινή Διαθήκη γράφηκε στην ελληνική γλώσσα, αλλά προπάντων ο όρος της αλληλεγγύης με ανθρώπους που περνούν δυσκολίες, προέρχεται από την ελληνική σοφία και το ευαγγέλιο.

Εμφανίσεις: 52746
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!