Ο Αυστρίας χαιρέτησε την ενότητα των ομογενειακών οργανώσεων

kardamakisΗ παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας γιορτάσθηκε σε εκδήλωση του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» στη Βιέννη, στην οποία παραβρέθηκαν ο νέος μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος, Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος, εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών και φορέων στην Αυστρία με επικεφαλής τον Έλληνα πρόξενο Δημήτρη Δασκαλάκη, ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος και μέλος της τοπικής Βουλής της Βιένης, Χάνες Χάρβανεκ, πλήθος μελών της ελληνικής ομογένειας, καθώς και Αυστριακοί φίλοι του Συλλόγου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» Αυστρίας, γνωστός επιχειρηματίας της Βιένης, Χαρίλαος Ζήκος, ο οποίος, ευχόμενος γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μέσα στο 2012, υποσχέθηκε τη συνέχιση της δραστηριότητας και των εκδηλώσεων του συλλόγου και στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Ευχές για επιτυχίες στο έργο του και διαβεβαιώσεις για τη στήριξη των προσπαθειών του συλλόγου, από μέρους της ελληνοορθόδοξης Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας, εξέφρασε στην ομιλία του ευλογώντας τη βασιλόπιτα, ο νέος μητροπολίτης, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας διά μέσου των αιώνων στη Βιέννη.

Ο κ. Αρσένιος χαιρέτισε την ενότητα που διακρίνει, όπως είπε, τις ομογενειακές οργανώσεις στην Αυστρία και υπογράμμισε την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας όλων των φορέων σε αυτές τις δύσκολες, για τη χώρα μας, εποχές.

Στους πρωταρχικούς στόχους του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» συγκαταλέγονται ο συντονισμός δραστηριοτήτων για την προβολή ελληνικών θέσεων και δικαίων πάνω σε εθνικά θέματα, ιδιαίτερα στο Μακεδονικό, και η δημιουργία και διατήρηση επαφών με πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες όπως και με φορείς των ΜΜΕ και παράγοντες της Αυστρίας που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Εμφανίσεις: 57507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!