Ο Γαλλίας Εμμανουήλ για επίσκεψη Βαρθολομαίου

Image
συνέντευξη κ. Εμμανουήλ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, σχετικά με θέματα που αφορούν τους εορτασμούς, αλλά κα την επίσκεψη του Παναγιώτατου στην Ουκρανία,

στους Έλληνες Δημοσιογράφους που ταξίδεψαν στο Κίεβο.

 

Αρχικά ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ μίλησε σχετικά με το συλλείτουργο που θα γίνει μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιου.

 

Ο κ. Εμμανουήλ τόνισε πως «το ιερό συλλείτουργο θα γίνει στο λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου την Κυριακή 27 Ιουλίου, το οποίο συμφωνήθηκε πριν 15 μέρες» συνεχίζοντας τόνισε « χθες κάναμε και πρόβες σχετικά με το πρωτόκολλο, με τους Ρώσους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Μόσχας».

 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με την προσωπική συνάντηση που θα έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πατριάρχη Ρωσίας κ. Αλέξιο τονίζοντας:

 

«Η συνάντηση μεταξύ του Παναγιώτατου με τον Πατριάρχη Αλέξιο, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στην Λαύρα μετά το μεσημεριανό. Αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς, θα είναι μια συνάντηση μετά από οχτώ χρόνια».

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ μεταξύ άλλων τόνισε πως « Για εμάς είναι μεγάλη χαρά η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στους Εορτασμούς της Ουκρανίας για τα 1020 χρόνια, δείχνοντας έτσι τους στενούς δεσμούς μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Κίεβου».

 

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Γαλλίας σχετικά με την μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που έχει στηθεί από την Προεδρία της Ουκρανίας σχετικά με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο τόνισε τα εξής:

 

« Το κράτος της Ουκρανίας δίνει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αλλά όσον αφορά τις αφίσες που έχουν αναρτηθεί είναι κάτι που συνηθίζετε από τους Ουκρανούς, είναι στα έθιμα τους».

 

Ο κ. Εμμανουήλ τόνισε ιδιαίτερα πως η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο αεροδρόμιο θα γίνει με τιμές εν ενεργεία αρχηγούς κράτους, τονίζοντας πως « Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουσένκο, θα υποδεχθεί ο ίδιος τον Παναγιώτατο στο Αεροδρόμιο, κάτι που δεν έχει κάνει ούτε κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου Μπούς».

 

Τέλος ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Γαλλίας από τους Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου να μην συμμετάσχει στο Κίεβο δήλωσε: « Ήταν μια απόφαση με πολιτικά κριτήρια, όμως και εμείς ως Οικουμενικό Πατριαρχείο ευχόμαστε να λυθεί το Κυπριακό. Δεν έχουμε παράπονα κατανοούμε την κατάσταση».
Εμφανίσεις: 71437
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!