Ο Μεξικού Αθηναγόρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

ImageΤο Σάββατον, 17 Ιουλίου 2010, ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας επεσκέφθη την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον, προκειμένου να ζητήση την ευλογίαν Αυτού δια την τέλεσιν μυστηρίου γάμου εις Μπετζάλλαν.Εις το πλαίσιον της συναντήσεως ταύτης διεξήχθη ενδιαφέρουσα συζήτησις περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις Μεξικόν και περί των σχέσεων αυτής μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων Εκκλησιών.

Ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις τον Μητροπολίτην Μεξικού εγκόλπιον σεντεφένιον μετά σταυρού εις δε τον Πρωτοσύγκελλον αυτού, Αρχιμανδρίτην π. Δαμιανόν Πεχλιβανίδην φιλντισένιον σταυρόν.

Ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Μεξικού ελειτούργησε την νύκτα του Σαββάτου εις τον Πανάγιον Τάφον, την δε επομένην, Κυριακήν, 5ην/18ην Ιουλίου 2010, ετέλεσε το μυστήριον του γάμου μεταξύ του Ελληνοπαλαιστινίου νέου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού κ. Μάρκου Εδουάρδου Μαρτινίδ, μετά της Ορθοδόξου Παλαιστινίας νέας της πόλεως Μπετζάλλας, κ. Μάχας Χόδαλη. Ο νυμφευθείς προτίθεται να ιερωθή και να υπηρετήση εις την Μητρόπολιν Μεξικού.

Εμφανίσεις: 108206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!