Μνημόσυνο για τα πέντε χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

KritisΤην Κυριακή 24 Ιουλίου θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Το Μνημόσυνο θα τελεστεί στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής στα Ελληνοπεράματα και θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Προσκαλούνται όλοι οι πιστοί, οι οποίοι επιθυμούν να τιμήσουν την μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, να συμμετέχουν στο εν λόγω Ιερό Μνημόσυνο.

Ο Τιμόθεος ήταν Αρχιεπίσκοπος Κρήτηςαπό το 1978 μέχρι το θάνατό του τον Ιούλιο του 2006.

Το κοσμικό του όνομα ήταν Μιχαήλ Παπουτσάκης. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσέφερε τις υπηρεσίες του ως ιεροκήρυκας σε δύο πολεμικά μέτωπα, σε αυτό της Βόρειας Ηπείρου και στην Κατοχή. Μετά τον πόλεμο έγινε Αρχιμανδρίτης Χανίων και το 1950 συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία.

Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Χρυσοσπηλαιωτίσσης και παράλληλα ως υποδιευθυντής του Θεολογικού Οικοτροφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το 1956 εξελέγη επίσκοπος Γορτύνης και Αρκαδίας και το 1978 αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Υπήρξε Ιδρυτής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης . Επίσης, επιμελήθηκε την έκδοση του περιοδικού «Αναγέννησις».

Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα. 

Εμφανίσεις: 121549
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!