Υπεγράφησαν συμβάσεις για πολυκέντρα σε δύο Μητροπόλεις της Κρήτης

ImageΤις δυο συμβάσεις για την ολοκλήρωση των πολιτιστικών πολυκέντρων των Ιερών Μητροπόλεων Αρκαλοχωρίου-Καστελίου-Βιάννου και Γορτύνης-Αρκαδίας υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους ανάδοχους εργολάβους, παρουσία των Μητροπολιτών Ανδρέα και Μακάριου, καθώς επίσης των βουλευτών Ηρακλείου Μαρίας Σκραφνάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το πολιτιστικό πολύκεντρο Αρκαλοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους 12 μήνες. Συνολικά, θα κατασκευαστούν στεγασμένοι χώροι περίπου 2.000 τ.μ. σε τρία μικρά συγκροτήματα.

Το πολιτιστικό πολύκεντρο Γορτύνης και Αρκαδίας -στις Μοίρες-, συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους 18 μήνες.

Συνολικά, θα κατασκευαστούν στεγασμένοι χώροι περίπου 2.000 τ.μ. σε ένα συγκρότημα.

Και στις δύο περιπτώσεις προβλέπεται να λειτουργήσουν μικρά θέατρα, αίθουσες εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσες εκμάθησης παραδοσιακής μουσικής, σχολή γονέων, net corner κ.λπ.

Τα δυο πολιτιστικά κέντρα θα παραδοθούν για χρήση, υπό την εποπτεία των Ιερών Μητροπόλεων, στους κατοίκους των περιοχών και ιδιαίτερα στους νέους προκειμένου να καταστούν χώροι δημιουργικής απασχόλησης, επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας κ.λπ.

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης, και τα δυο έργα πρόκειται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ενδοχώρας, όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά ευρύτερα της Κρήτης.

Εμφανίσεις: 81630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!