Νέος Διευθυντής στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

ImageΟ Κωνσταντίνος Κενανίδης, εξελέγη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος,

νέος γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον κ. Αλέξανδρο Παπαδερό. Ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κενανίδης έχει αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του από τις αρχές του 2009.

 

Το Βιογραφικό του Κων/νου Κενανίδη:

 

Γεννήθηκε στις 30/06/1968 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Είναι υιός του Πρωτοπρεσβυτέρου και καθηγητού Θεολόγου Σάββα και της Ευαγγελίας Κενανίδη.

 

Παντρεμένος με την Καθηγήτρια Αγγλικής Πετρούλα Κόουλ. Έχουν δύο κόρες, την Ευαγγελία και την Φωτεινή, 10 και 9 ετών αντίστοιχα.

 

Το 1990 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ με βαθμό άριστα 9/10. Συνέχισε την ίδια χρονιά στο Μεταπτυχιακό της ίδιας Σχολής, στον Τομέα Ηθικής, Κοινωνιολογίας και Ποιμαντικής.

 

Το 1991 μεταβαίνει στο Στρασβούργο (Γαλλία), όπου εγγράφεται στο μεταπτυχιακό Τμήμα της Καθολικής Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Ανθρωπιστικών Σπουδών ΙΙ USHS και τον Νοέμβριο του 1992 λαμβάνει το μεταπτυχιακό δίπλωμα D.E.A. από τον τομέα Ποιμαντικής Ψυχολογίας και Χριστιανικής Παιδαγωγικής.

 

Ο τίτλος της διπλωματικής του εργασίας: Η κρίση των εφήβων σε μια εκκοσμικευμένη κοινωνία και οι συνέπειες στην πνευματική τους ζωή. Τον ίδιο χρόνο εγγράφεται στο Τμήμα διδακτορικών σπουδών της Σχολής και λαμβάνει για τα επόμενα πέντε έτη υποτροφία του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

 

Τον Φεβρουάριο του 1994 εγγράφεται στο Ινστιτούτο Υψηλών Σπουδών Ψυχολογίας της Οικογένειας, της Σχολής Ψυχολογίας του Παν/μίου UCL της Louvain la Neuve (Βέλγιο), όπου ολοκληρώνει με επιτυχία τον κύκλο σπουδών της ειδικότητάς του.

 

Τον Ιούνιο του 2002 αποκτά το διδακτορικό δίπλωμα στην Ποιμαντική Συμβουλευτική των Εφήβων και της Οικογένειας από το Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

Από το 1991-1993 εργάστηκε στις Ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο Τμήμα Ενημέρωσης Επισκεπτών. Ενώ το β΄ εξάμηνο του 1993 υπήρξε Σύμβουλος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Από το 2004 έως τον Ιούνιο του 2007 δίδαξε στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα), σύμφωνα με το Π.Δ. 407, τα εξής μαθήματα: Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτική Μαθητών-Γονέων, Παιδαγωγική Ψυχολογία ΙΙ, Σχολική Ψυχολογία και Συμβουλευτική.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2008 δίδαξε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης τα μαθήματα: Ποιμαντική Ψυχολογία, Ποιμαντική Θεολογία, Εφαρμοσμένη Ποιμαντική, Ψυχολογία της Θρησκείας, Σύγχρονες ψυχαναλυτικές (ψυχολογικές) θεωρίες και η Ορθόδοξη προσέγγιση και αντιμετώπισή τους, Η ενορία στην Ιστορία και το Παρόν.

 

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2008 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Κινσάσας Κονγκό το μάθημα: Εισαγωγή στην Παιδαγωγική Ψυχολογία και στην Ορθόδοξη Ποιμαντική.

 

Από το 1999-2008 εργάστηκε στο Δήμο Καλαμαριάς ως Υπεύθυνος και Καθηγητής των Σχολών Γονέων του Δήμου και στον Συμβουλευτικό Σταθμό. Επίσης τα χρόνια 2001-2007 εργάστηκε ως καθηγητής Θεολόγος στο Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Κοραής.

 

Από το 2003- 2004 Επιστημονικά Συνεργαζόμενος της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., μέλος της ομάδας του καθηγητή Σταύρου Μπαλογιάννη, για την αντιμετώπιση της άνοιας.

 

Συμβουλευτική και θεραπευτική υποστήριξη στα νέα μέλη οικογενειών που έχουν ασθενή που πάσχει από άνοια. Από τον Μάρτιο 2005 είναι Τακτικό μέλος της A.I.E.M.P.R. (Association Internationale d’ Études Médico-Psychologiques et Religieuses).

 

Τέλος ομιλεί Γαλλικά, Αγγλικά και Σερβοκροατικά.
Εμφανίσεις: 37489
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!