Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

ImageΕπί τη μνήμη του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνων τη και ευσήμω ημέρα των σεπτών Ονομαστηρίων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

κ. Ειρηναίος, χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, κατά την πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία και μέ πλήθος πιστών.

 

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίος συλλειτούργησαν οι Σεβ., Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος Αρκαλοχωρίου, Καστελίου καί Βιάννου κ. Aνδρέας, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κνωσού κ. Ευγένιος και Σινώπης κ. Αθηναγόρας (Βέλγιο).

 

Επίσης εκκλησιάστηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λεύκης κ. Ευμένιος και Ολύμπου κ. Άνθιμος και πλήθος Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των παρακείμενων Ιερών Μητροπόλεων.

 

Με τα το πέρας της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, εκπροσωπώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.

 

Ακόμη εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων.

 

Αμέσως, μετά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος αντιφώνησε και ευχαρίστησε για τις εόρτιες ευχές και αργότερα παρατέθη μικρή δεξίωση στο Αρχιεπισκοπικό μέγαρο.

 

Επίσης, οι Νέοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης συμμετέχοντας στα ονομαστήρια του Σεβασμιιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, διοργάνωσαν μουσικοχορευτική Εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην 20:30 το βράδυ με έντεχνα λαϊκά τραγούδια, θεατρικό δρώμενο και κρητικούς παραδοσιακούς χορούς με την συμμέτοχη νέων της περιοχής.

 

Τέλος, να σημειωθεί, ότι εορτάζουν ακόμη στην Κρήτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Ειρηναίος και ο Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος. 
Εμφανίσεις: 30719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!