Ζήτησε ισότιμη μεταχείριση ο Κρήτης Ειρηναίος

ImageΤην πρώτη του σε εθιμοτυπικό επίπεδο συνάντηση με τη νέα υπουργό Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

κ. Άννα Διαμαντοπούλου είχε πρόσφατα στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

 

Ο κ. Ειρηναίος είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας με τη νέα υπουργό, να θίξει σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κρητική Εκκλησία και έχουν να κάνουν με το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης που αφορά στην Εκκλησία.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος συγκεκριμένα έθεσε στην υπουργό το θέμα της ισότιμης μεταχείρισης, δηλαδή ό,τι νομοθετείται για την Εκκλησία της Ελλάδος να ισχύει και για την Εκκλησία της Κρήτης.

 

Ακόμα τέθηκε το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας, καθώς επίσης και η λειτουργία των ραδιοφωνικού σταθμού της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος απειλείται με κλείσιμο σε περίπτωση που ο νομοθέτης επιμείνει για την αδειοδότησή του να καταβληθεί το εξοντωτικό ποσό των 150.000 ευρώ, όπως ζητείται!

 

Η κ. Διαμαντοπούλου που άκουσε με προσοχή τον κ. Ειρηναίο υποσχέθηκε ότι σύντομα θα απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ για τα ίδια ακριβώς θέματα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και τους βουλευτές του νησιού μας που επίσης συνάντησε στην πρωτεύουσα, και οι οποίοι υποσχέθηκαν πως θα κάνουν ό,τι δυνατόν για την επίλυσή τους.

 

«Εμείς αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση και το θίξαμε στην κ. υπουργό είναι ό,τι ισχύει για την Εκκλησία της Ελλάδος να ισχύσει και για την Εκκλησία της Κρήτης. Γιατί μέχρι σήμερα νομοθετούνται πράγματα για την Εκκλησία της Ελλάδας και μένει η Εκκλησία της Κρήτης έξω.

 

Το θέμα λοιπόν της συνάντησής μας στην Αθήνα τόσο με τους βουλευτές της Κρήτης όσο και με την κ. Διαμαντοπούλου ήταν να συμβάλουν ώστε ό,τι νομοθετείται για την Εκκλησία να ισχύσει και για την Εκκλησία της Κρήτης».

 

Όπως τονίζει στην «Τ» ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν αυτό, αν και προετοιμαζόταν σχετικό διάταγμα από τον πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.

 

Όμως η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών πήγαν πίσω το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Σε σχέση με την επικείμενη αύξηση της φορολόγησης της Εκκλησίας όπως έχει προαναγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης επισημαίνει τον προβληματισμό του για το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Ως Εκκλησία Κρήτης είμαστε στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι για την περαιτέρω αύξηση της φορολογίας. Θεωρούμε ότι είναι αδικία, γιατί μέχρι σήμερα και εμείς, όπως οφείλουμε άλλωστε, καταβάλλουμε κανονικά τους φόρους στο κράτος και ξαφνικά επίκειται τριπλασιασμός της φορολογίας αυτής. Καταβάλλουμε κανονικά τους φόρους που μας αναλογούν, όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί να επέλθει αυτός ο τριπλασιασμός της φορολογίας; Εμείς όπως είπαμε και στην αρμόδια υπουργό Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Αθήνα, δεν είμαστε επιχειρήσεις. Κατανόησε επίσης, ό,τι ισχύει για την Εκκλησία της Ελλάδας να ισχύει και για την Εκκλησία της Κρήτης και τώρα περιμένουμε να δούμε πότε θα επιτευχθεί αυτό».
Εμφανίσεις: 24595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!