Λαμπρή υποδοχή Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην Αμερική

ImageΌπως ήδη είναι γνωστό ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος μετέβη στις ΗΠΑ με σκοπό να εγκαινιάσει την

έκθεση Ιερών Εικόνων που διοργανώνει το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θυγατρικό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με θέμα «Οι καταβολές του El Greco: Η Ζωγραφική Εκόνων στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριο Γρινιεζάκη ανεχώρησε στις 4 Δεκεμβρίου από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την αεροπορική εταιρεία Delta Olympic με προορισμό το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

 

Φτάνοντας στην Αμερική έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και θερμές εκδηλώσεις αγάπης τόσο από την πλευρά της Ομογένειας όσο και από την πλευρά της Αμερικανικής Πολιτείας.

 

Στην είσοδο του αεροσκάφους βρισκόταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος με κλιμάκιο κληρικών, εκπροσώπους του πρωτοκόλου της Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, κλιμάκιο της Υπηρεσίας της Πολιτικής Ασφαλείας, εκπροσώπους του Ελληνικού και του Κυπριακού Προξενείου τον υποδέχθηκαν και τον οδήγησαν στο χώρο όπου είχε προετοιμαστεί υποδοχή από την Παγκρήτια Ένωση Αμερικής της οποίας ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Μανουσάκης και πολλά μέλη του Συμβουλίου περίμεναν ενθουσιωδώς τον εκλεκτό επισκέπτη τους και ποιμενάρχη της γενέτειρά τους.

 

Αμέσως  μετά την υποδοχή ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο μετέβη στο Ξενοδοχείο New York Palace όπου θα καταλύσει για τις υπόλοιπες ημέρες της διαμονής του στην Αμερική.

 

Στην είσοδο του ξενοδοχείο τον υποδέχθηκε ο Πρέσβυς κ. Λουκάς Τσίλας και μέλη του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου και του Ωνασείο Ιδρύματος.

 

Μετά από ολιγόλεπτη ανάπαυση ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και η συνοδεία του μετέβηκαν στο επίσημο εστιατόρειο του ξενοδοχείου Carlyle, όπου προσεφέρθη γεύμα προς τιμήν του από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ο οποίος με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φασιανής κ. Αντώνιο και αρκετούς αξιοματούχους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του Εστιατορείου.

 

Κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου υπήρξε θερμή συζήτηση μεταξύ των δύο Αρχιεπισκόπων και των υπολοίπων κληρικών. 
Εμφανίσεις: 39244
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!