Ο Κρήτης Λειτούργησε στον Αγ. Νικόλαο Flushing της Ν.Υ.

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος  λειτούργησε επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του

Θαυματουργού στην μεγαλύτερη κοινότητα της Αμερικής και συγκεκριμένα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Flushing, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πιστοί, πολλοί εκ των οποίων κρητικής καταγωγής, για να δουν από κοντά τον Ποιμενάρχη της γενέτειράς τους και να λάβουν την ευλογία του.

 

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία μετείχαν και αρκετοί κληρικοί, τελέστηκε  σε κατανυντικό κλίμα, ενώ τους ύμνους έψαλλε η χορωδία της Κοινότητας.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ναό π. Παύλος Παλεστίδης προσφώνησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Ειρηναίο παρουσιάζοντας κατ’ αρχάς με μια σύντομη περιγραφή τα προγράμματα και τις δραστηριότητες της κοινότητας και κατόπιν τονίζοντας τη μεγάλη τιμή που η μεγαλώνυμος κοινότητα του Αγίου Νικολάου βιώνει με την σεμνή και αγιαστική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου και της τιμίας συνοδείας του.

 

Ο προϊστάμενος του Ναού μεταξύ άλλων  τόνισε: «Δεν είναι σύνηθες να έχουμε την ευλογία να εναγκαλιζόμαστε έναν Ιεράρχη ερχόμενο από την πατρίδα. Μας έρχεσθε από το υπέροχο και ιστορικό νησί της Κρήτης, το οποίο κάθε άλλο παρά ξένο μας είναι. Η παρουσία Σας σήμερα στον Άγιο Νικόλαο μας φέρνει σε κοινωνία με την Ιστορική Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης, η οποία ιδρύθηκε από τον Απόστολο Τίτο υπό την πενυματική καθοδήγηση του Αγίου Αποστόλου Παύλου. Η παρουσία σας μας βεβαιώνει ότι δεν είμαστε μόνοι μας στην πραγμάτωση του λόγου του Ευαγγελίου αλλά ότι ανήκομε ο ένας στον άλλο». Και τελειώνοντας υπογράμμισε:

 

«Σεβασμιώτατε έχουμε ακούσει από τα πνευματικά σας παιδιά μαρτυρίες για το δυναμικό και θεάρεστο πνευματικό σας έργο. Ο Άγιος Πατήρ (Γέρων) Παΐσιος του Αγίου Όρους συμβούλευε τους εκ Κρήτης προσερχομένους εις αυτόν πιστούς για εξομολόγηση να συμβουλεύονταν Σεβασμιώτατε εσάς λέγοντας: «Έχετε τον μεγάλο πνευματικό δάσκαλο, τον Ειρηναίο στην Κρήτη και έρχεσθε εδώ; Πηγαίνετε σ’ αυτόν».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος με τη σειρά του, στον εμπνευσμένο λόγο του, αναφέρθηκε κυρίως στην ζωή και στο έργο του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου προτρέποντας τους πιστούς να μελετήσουν τη ζωή του και να συνειδητοποιήσουν πιο τελικά είναι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Σημείωσε μεταξύ άλλων:

 

«Να παρακαλέσωμε τον Άγιο Νικόλαο να μας δώσει την ευκαιρία να καταλάβουμε τι είναι ζωή. Πιο είναι το πραγματικό νοημά της. Να ζήσουμε όπως αυτόν. Ο άνθρωπος σήμερα είναι κεκλεισμένος εις τον εαυτό του. Να μη ζούμε κλεισμένοι εις τον εαυτό μας αλλά να μοιραστούμε τη ζωή με τους αδελφούς μας και τότε η ζωή θα λάβει το νόημά της. Οι άνθρωποι που είναι κοντά μας είναι αυτοί που μας εμπιστεύτηκε ο Θεός.

 

Να τους αγαπήσουμε. Έτσι εξάλλου έκαμε και ο Άγιος Νικόλαος. Δεν έζησε για τον εαυτό του. Δεν είπε «έχω τη ζωή μου και θα ζήσω για μένα» αλλά αφήνει τη ζωή του και τρέχει στις θάλασσες, στις τρικυμίες, στις δοκιμασίες και στους πειρασμούς των ανθρώπων. Δεν λέει ο Άγιος Νικόλαος αυτό που πολλοί λέμε σήμερα «εγώ, εγώ, εγώ» αλλά «εμείς».

 

Στο τέλος των λόγων του και  εις ανάμνηση της επισκέψεώς του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης προσέφερε  στον Ναό ένα θυμιατό και παρακάλεσε να θυμιάζουν κατά την ώρα των  Ιερών Ακολουθικών μ’ αυτό για  να θυμούνται ότι η προσευχή είναι  αυτή που ενώνει τους χριστιανούς.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε πανηγυρικό γεύμα στο οποίο μετείχε πλήθος κόσμου, ενώ κατά τη διάρκεια του  γεύματος τα παιδιά από το σχολείο της Κοινότητας παρουσίασαν χορευτικό πρόγραμμα και παραδοσιακά τραγούδια.     
Εμφανίσεις: 22270
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!