Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε Αστόρια και Νέα Ιερσέη

ImageΤην Μεγαλώνυμο Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστορίας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

κ. Ειρηναίος για να συναντήσει από κοντά τους μαθητές και τους καθηγητές των Σχολείων της Κοινότητας, η οποία αξίζει να σημειωθεί είναι η μοναδική στην Αμερική που στο ημερήσιο Σχολείο της διαθέτει και Λύκειο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος έφθασε το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστορίας όπου έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και σεβασμού από τον Ιερατικώς προϊστάμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Απόστολο Κουφαλάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, την Πρόεδρο της Φιλοπτώχου, τους Διευθυντές των Σχολείων και άλλα μέλη της Κοινότητας.

 

 

Αφού προσκύνησε και ξεναγήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο στον Ναό, κατευθύνθηκε προς τα κτίρια των Σχολείων όπου τα παιδιά του επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή.

 

Του τραγούδησαν δημοτικά και κρητικά τραγούδια ενώ του έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης.

 

Στη συνέχεια ξεναγήθησε στις αίθουσες των Σχολείων και στο κλειστό γυμναστήριο και τέλος παρακάθησε σε μικρή δεξίωση την οποία προσέφερε η Κοινότητα προς τιμήν του κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους παρευρισκομένους θέματα παιδείας και νεότητας.

 

Φεύγοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος προσέφερε στο Σχολείο της Κοινότητας την εικόνα του Αγίου Μηνά, προστάτου του Ηρακλείου και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ευχόμενος ο Άγιος να προστατεύει τους νέους και όλους τους μαθητές.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στη Ι.Μ. Νέας Ιερσέης

 

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεώς του, καθώς και οι μαθητές των ημερήσιων και απογευματικών σχολείων των κοινοτήτων του.

 

Η επίσημη υποδοχή έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στην Νέα Ιερσέη, όπου ο Μητροπολίτης Ευάγγελος, οι κληρικοί της Μητροπόλεως και ο ευσεβής λαός, παρακολούθησαν την τέλεση επισήμου Δοξολογίας στην οποία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

 

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο υπογραμμίζοντας την πολυχρόνιο προσφορά του Ιεράρχου στην Εκκλησία και την αγιότητα του χαρακτήρα του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «καμία τιμή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο δεν είναι υπερβολική και περιττή διότι αυτό απαιτεί η προσωπικότητά του και η αγιότητα της ζωής και του χαρακτήρα του».

 

 

Εις ανάμνηση της επισκέψεώς του ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος προσέφερε στον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο ένα αρχιερατικό μπαστούνι και τον παρακάλεσε η επίσκεψή του αυτή να μην είναι η τελευταία, αλλά να θεσπιστεί και να γίνεται σε ετήσιο επίπεδο, για να τονώνεται με την εμπνευσμένη παρουσία του Αρχιεπισκόπου το ελληνικό στοιχείο και κυρίως οι Κρήτες της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, οι οποίοι είναι αρκετοί και δυναμικοί.

 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο για τους θερμούς λόγους του και για την μεγαλειώδη υποδοχή.

 

Υπογράμμισε δε «ότι αυτό που αξίζει σήμερα δεν είναι η τιμή προς το πρόσωπό μου αλλά η εικόνα της ενότητας και της αγάπης που παρουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης.

 

 

Βλέπουμε τον Σεβασιώτατο Ποιμενάρχη, το σεπτό και ευλογημένο αυτό άνθρωπο, να είναι περιστιχισμένος από τον κλήρο του, τους μαθητές των σχολείων, τον ευσεβή λαό του και χαιρόμαστε για την Εκκλησία. Χαιρόμαστε που ανήκουμε στην Εκκλησία και είμαστε αυτό που είμαστε. Χαιρόμαστε για την ενότητα και την αγάπη».

 

Τελειώνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο στον Μητροπολίτη κ. Ευάγγελο και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Κρήτη με την πρώτη ευκαιρία που το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του θα του επιτρέψει.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσημη δεξίωση στην αίθουσα της κοινότητας στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά του σχολείου, οι ιερείς της Μητροπόλεως, οι αντιπρόσωποι των κρητικών σωματείων και πλήθος πιστών.

 

Στην δεξίωση ο Προϊστάμενος της Κοινότητας π. Παναγιώτης Λέκκας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ενώ τα παιδιά των σχολείων απήγγειλαν μαντινάδες, κομμάτια από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν δημοτικά τραγούδια. Με εμφανή ενθουσιασμό ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου και ευχήθηκε η χάρη του Θεού να επισκιάζει και να κατευοδώνει τα βήματα τόσο των διδασκόντων όσο και των διδασκομένων.

 

Η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο που προσφέρθηκε προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευάγγελο στο γνωστό Κέντρο Δεξιώσεων Venetian.

 

Στο δείπνο παρόν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, οι Πρόξενοι του Ελληνικού και του Κυπριακού Προξενείου στην Νέα Υόρκη, αντιπρόσωποι των Κρητικών Σωματείων και της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής και πλήθος ομογενών.

 

Στο επίσημο γεύμα μίλησε πρώτα ο οικείος Επίσκοπος, ο οποίος για μια ακόμη φορά εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος είναι αυτός ο οποίος ξεκίνησε πανελληνίως και παγκοσμίως την βιολογική καλλιέργεια», ενώ αναφέρθηκε στην ασκητικότητα και πνευματικότητα του κ. Ειρηναίου, η Πρόξενος της Ελλάδος κ. Αγλαΐα Μπαλτά και η Πρόξενος της Κύπρου κ. Κούλα Σοφιανού.        
Εμφανίσεις: 36698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!