Εκατό μαθητές σιτίζει καθημερινά η Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου

arkaloxoriouΤης Κατερίνας Μυλωνά

Υποφέρουν από την κρίση οι άνθρωποι στην ύπαιθρο, οικογενειάρχες που μέχρι πρότινος ζούσαν από τη γη και είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν μία αξιοπρεπή διαβίωση στα παιδιά τους, τώρα στερούνται ακόμα και τα προς το ζην.

Στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη στέκεται με ποικίλες δράσεις, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι ο Τομέας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής της Μητρόπολης ενώ πλήθος κόσμου που δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισκέπτεται το κοινωνικό ιατρείο- Φαρμακείο της Μητρόπολης.

Ο π. Πέτρος Ψυλλάκης αναφέρει στην «Π» πως εν όψει των εορτών του Πάσχα η Μητρόπολη θα μοιράσει 1200 τσάντες με φαγητό σε όλες τις ενορίες της. Ανάλογες κινήσεις γίνονται τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο, κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο και την Πεντηκοστή.

«Οι ανάγκες του κόσμου έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους ανασφάλιστους, Έλληνες και αλλοδαπούς, να επισκέπτονται το κοινωνικό ιατρείο, όπου υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και λειτουργεί κάθε απόγευμα, από τις 5 ως τις 9», αναφέρει.

Στη Μητρόπολη συγκεντρώνονται ακόμα ρούχα μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση που μοιράζονται
τακτικά στον κόσμο.

Σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται για όσους μαθητές δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο του σχολείου τους.

Η Παγκοινιά Παιδικού Γεύματος της Ι. Μητρόπολης φροντίζει ούτως ώστε να έχουν δεκατιανό αλλά και μεσημεριανό εκατό παιδιά από τα σχολεία Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Θραψανού σε καθημερινή βάση.

Οι διευθυντές των σχολείων γνωρίζουν ποια παιδιά έχουν ανάγκη και η Μητρόπολη φροντίζει να μη μένει κανένας μαθητής πεινασμένος.

«Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι δραματική. Πολλοί άνθρωποι που ζούσαν με αξιοπρέπεια, που δε σκέφτονταν κανείς ότι μπορεί να έχουν ανάγκη, τώρα δε βγάζουν ούτε τα προς το ζην. Είναι ανασφάλιστοι, καταφεύγουν στο κοινωνικό ιατρείο και παίρνουν φάρμακα που συγκεντρώνονται από τις ενορίες και τα χωριά», περιγράφει ο π. Πέτρος Ψυλλάκης.

Καθοριστική είναι και η προσφορά των εθελοντών που φροντίζουν να εμβολιάζονται οι μαθητές των σχολείων σε Καστέλλι, Αρκαλοχώρι και Θραψανό ενώ μεριμνούν και για τις ανάγκες των υπερήλικων.

«Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη σήμερα. Το βλέπουμε στις ενορίες μας. Οι ενορίτες μας έχουν περιουσίες, παρήγαγαν λάδι και σταφίδα, όμως τώρα βλέπουμε ότι έρχονται στην εκκλησία μαγκωμένοι. Δεν είναι όπως παλιά», περιγράφει ο ιερέας.

Εκείνο που συγκινεί τους ιερείς είναι το γεγονός ότι μέσα στην κρίση έχουν αναδειχθεί οι ευαισθησίες του κόσμου.

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ατόμων που προσφέρουν από το υστέρημά τους και να στηρίζουν όσους βρίσκονται σε πιο δεινή θέση από εκείνους.

Εμφανίσεις: 20856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!