Η Ακολουθία του Ακαθίστου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

0xania-10

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο οποίος κατεκλύσθει από πλήθους πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσα στην Εκκλησία η κάθε ψυχή γίνεται Θεοτόκος ψυχή.

Η πίστη και η καθημερινή προσευχή μας, μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τις ασθένειες της αμαρτίας, μας ανεβάζουν στα επίπεδα της αγάπης και της συγχωρητικότητος.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου απονεμήθηκε το οφφίκιο του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, στον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη κ. Κων/νο Στεφανάκη.

Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα του Πατριαρχικού Θρόνου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου παρουσία πλήθους κόσμου, συγγενών και μαθητών του πρωτοψάλτου.

Την χειροθεσία - απονομή τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ακολουθώντας τη σεπτή Πατριαρχική εντολή της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το Πατριαρχικό Γράμμα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ενώ η τελετή της απονομής ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου.

0xania-1

0xania-2

0xania-3

0xania-4

0xania-5

0xania-6

0xania-7

0xania-8

0xania-9

0xania-11

0xania-12

0xania-13

0xania-14

0xania-15

Εμφανίσεις: 18589
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!