Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Κισσάμου

25kisamos-1

Η μεγάλη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ελευθερίας του Γένους εορτάστηκε και στην Ι. Μητρόπολη  Κισάμου & Σελίνου με την πρέπουσα λαμπρότητα (Εσπερινοί, Ιερές Αγρυπνίες, Θείες Λειτουργίες, Δοξολογίες και Επιμνημόσυνες Δεήσεις).

Στον Εσπερινό της εορτής Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον εορτάζοντα περικαλλή Ι. Ναό της Παλαιόχωρας, με την συμμετοχή των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Σελίνου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε στον, επίσης εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου και τέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία,  Τρισάγιο στο ηρώο της πόλεως και εν συνεχεία παρακολούθησε την παρέλαση.

Το εσπέρας της εορτής η Ι. Μητρόπολις οργάνωσε επετειακή εκδήλωση με ομιλητή τον Προϊστάμενο Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μανούσο Μαργκάκη, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Διοίκηση και Κοινωνία από την εποχή του 1821 έως σήμερα». Ο ομιλητής με λόγο περιεκτικό και ιστορικά τεκμηριωμένο αναφέρθηκε στην πορεία της Έθνους από το 1821 έως σήμερα, τονίζοντας τα σημεία εκείνα που οδήγησαν στα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα.

Της ομιλίας ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την πολυπληθή Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως, πλαισιωμένη με κανονάκι, ούτι και κρουστά, η οποία απέδωσε επιλεγμένα τραγούδια από την συλλογή «Θούρια» του Παύλου Γ. Βλαστού.

Αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή διπλή εορτή ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Διερωτώμαι ποιός, αλήθεια, θα μας λυτρώσει από τις πάσης φύσεως κρίσεις και αγωνίες μας που, ως μανιασμένα κύματα απειλούν να καταποντίσουν το σκάφος της ζωής μας; Ποιος θα μας ελευθερώσει από τις… «ελευθερίες» μας; Μόνο μέσα από την παρουσία της Θεοτόκου Μαρίας, της Παναγίας μας, ο φόβος μας μεταμορφώνεται σε ελπίδα, η λύπη σε χαρά και πανηγύρι, η απογοήτευση σε δύναμη ζωής. Ιδού οι γενναίοι πρόγονοι μας από πού αντλούσαν δύναμη και ελπίδα για τον αγώνα τους. «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», το πιστεύω και σύνθημα τους. Ποιο είναι σήμερα το δικό μας πιστεύω; Πόσο έχομε συνειδητοποιήσει πως για να αλλάξει ο κόσμος δεν αρκούν οι καταγγελτικές κραυγές, αλλά χρειάζεται η αλλαγή να αρχίσει από τον καθένα μας χωριστά, από τις υπερβάσεις που καλούμεθα να κάνομε πράξη στην καθημερινότητα του βίου μας;», κατέληξε στον χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ποντικάκης, κ.α..

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως, με υπεύθυνη συντονισμού της Δντρια 1ου Γυμνασίου Κισάμου κ. Μαζοκοπάκη.

25kisamos-2

25kisamos-3

25kisamos-4

25kisamos-5

25kisamos-6

Εμφανίσεις: 19748
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!