Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στα Χανιά

1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη μας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Χανίων.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ενώ την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού συμπροσευχουμένων πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως μας και εκατοντάδων πιστών.

Πολλά είναι τα μηνύματα της σημερινής ημέρας ανέφερε στο επίκαιρο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Θεοτόκος μας με τη συγκατάθεση της στην πρόσκληση του Θεού την ημέρα του Ευαγγελισμού, εκφράζει την πρόθεση του ανθρώπου να σωθεί και ταυτόχρονα είναι η αγνότερη προσφορά της ανθρωπότητας στο Θεό Λόγο για να σαρκωθεί.

Στη συνέχεια στα πλαίσια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη ως εκπροσώπου της κυβερνήσεως, των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη και κας Βάλιας Βαγιωνάκη, του Βουλευτού του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη, του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, καθώς και πλήθούς πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο πεσσόντων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και η καθιερωμένη παρέλαση στην οποία έλαβαν μέρος η μαθητιώσα νεολαία, τμήματα από παραδοσιακούς συλλόγους, τμήματα της λέσχης κλασικών αυτοκινήτων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεγαλειώδης επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσης την παραμονή του Ευαγγελισμού στο Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή της χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, της παιδικής και μεικτής χορωδίας της Μητροπόλεως μας και της μπάντας της ΣΜΣ/5ης Ταξιαρχείας Π.Ζ. Την εκδήλωση πλαισίωσε η ομιλία του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη, ομιλία από εκπρόσωπο αξιωματικό της 5ης Ταξιαρχείας Π.Ζ. καθώς και ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ από την κινηματογραφική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

0xania-1

0xania-2

0xania-3

0xania-4

0xania-5

0xania-6

0xania-7

0xania-8

0xania-9

0xania-10

0xania-11

0xania-12

0xania-13

0xania-14

0xania-15

0xania-16

0xania-17

0xania-18

0xania-19

0xania-20

0xania-21

0xania-22

0xania-23

Εμφανίσεις: 14883
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!