Μνημόσυνο Βενιζέλων στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

0xania-1

Στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, τελώντας στη συνέχεια το μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλέους Βενιζέλων, των Κρητικών πολιτικών ανδρών που έδωσαν στην πολιτική ιστορία του τόπου μας έντονο το πολιτικό τους στίγμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνος δέησις στους Τάφους των Βενιζέλων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και συμπροσευχούμενου του οικείου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού παρουσία εκπροσώπων της στρατιωτικής, πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών και Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Σταθάκης, την Βουλή των Ελλήνων η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάγια Βαγιωνάκη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ την Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Κατόπιν ακολούθησαν ομιλίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος κ. Νικόλαο Παπαδάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλειο Λαμπρινό ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

0xania-2

0xania-3

0xania-4

0xania-5

0xania-6

0xania-9

0xania-10

0xania-12

0xania-13

Εμφανίσεις: 16673
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!