Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Κυδωνίας

kid1

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και θρησκευτικότητα τελέστηκε η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στους Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Ενορία Αγυίας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ναού Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος για να τελέσει και εκεί την Δ΄Στάση Χαιρετισμών σε μία καθιερωμένη σύναξη των δικαστικών, όπως γίνεται κάθε χρόνο, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα και του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Για την Παναγιοσκέπαστη βραδιά της Δ΄Στάσεως των Χαιρετισμών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ομίλησε στην Ενορία Αγυιάς ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, μεταφέροντας ένεκεν της αναχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου μας, την αγάπη του, τη στοργή του, τις ευχές του για να έχει όλος ο κόσμος ένα ευλογημένο ταξίδι κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και να αγκυροβολήσει με υγεία το Άγιο Πάσχα.

Ο Πανοσιολογιώτατος ορμώμενος από τον στίχο ΄΄ἀπὸ πάσης ῥῦσαι συμφορᾶς ἅπαν­­τας καὶ τῆς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως΄΄, τόνισε ότι στην ζωή μας υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, υπάρχουν πράγματα που θέλουμε και πράγματα που δεν θέλουμε. Υπάρχουν όμως και συμφορές που μας βρίσκουν όλους εμάς. Συμφορές, επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος, το οποίο είναι ποτισμένο να αγωνίζεται και ενσωματωμένο με το μαρτύριο και προικισμένο ώστε να παλεύει, να αντέχει και να υπομένει. Σήμερα δεν χρειάζεται κανείς να δώσει το κεφάλι του, το σώμα του, το αίμα του, για να λέγεται Μάρτυρας. Σήμερα μας φτάνει, και φτάνει στον Θεό, όλοι εμείς να υπομένουμε της δυσκολίες αυτής της προσκαίρου ζωής, να κάνουμε υπομονή στις θλίψεις, να έχουμε σιωπή σε όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στη ζωή μας και να νοιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, και ότι μας κάνει παρέα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος, η οποία δεν βρίσκεται καθήμενη σε έναν θρόνο, όπως της ανήκει, αλλά βρίσκεται ανάμεσα μας, βρίσκεται εκεί που την φωνάζουμε κάθε στιγμή, βρίσκεται εκεί που οι άνθρωποι πονούν, στενάζουν και δυσκολεύονται...

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Πανοσιολογιώτατος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, τον π. Στυλιανό Σταγάκη καιθώς και όλους τους ανθρώπους της Ενορίας, που προετοίμασαν στο ενοριακό κέντρο τους μία ζεστή εκδήλωση της οποίας τα έσοδα και τα τρόφιμα θα προσφερθούν στο Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως.

d-xairetismoi-xania-3

 

d-xairetismoi-xania-6

d-xairetismoi-xania-4

d-xairetismoi-xania-5

d-xairetismoi-xania-1

d-xairetismoi-xania-2

Εμφανίσεις: 16492
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!