Νέα εξόρμηση Κινητής Ιατρικής Μονάδας Αννουσάκειου Ιδρύματος

anoo-1

Η πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, η οποία διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α., συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ευρύτερη περιοχή για την κάλυψη ιατρικών αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης ευπαθών ομάδων.

Η τρίτη, κατά σειρά, εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό, ορεινό και από πολλούς ξεχασμένο χωριό Κουστογέρακο της Επαρχίας Σελίνου όπου από τους 20 μόνιμα εγκαταβιούντες, κατά κανόνα ηλικιωμένους κατοίκους του, εξετάστηκαν οι 14.

Η Μονάδα στελεχώθηκε από την κ. Αναστασία Κουψιώχα, Αγροτική Ιατρό του Κ.Υ. Καντάνου, συνεπικουρούμενη από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μαρία Λιτζαρδάκη και το λοιπό Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Σελίνου που λειτουργεί η Ι. Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης προέβησαν σε: Λήψη ιατρικού ιστορικού, ακρόαση, καρδιολογική εκτίμηση, έλεγχο ζωτικών σημείων, (έλεγχος αρτηριακής πίεσης, μέτρηση σακχάρου, οξυγόνου), Ηλεκτροκαρδιογράφημα (όπου κρίθηκε αναγκαίο), συνταγογράφηση αιματολογικών εξετάσεων (όπου κρίθηκε αναγκαίο), κ.α. ως επίσης και διερεύνηση και καταγραφή τοπικών αναγκών.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, κατ΄ οίκον επίσκεψη σε τρείς υπερήλικες που, λόγω προβλημάτων υγείας, αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Κ.Υ. Καντάνου για την διάθεση της Αγροτικής Ιατρού και σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων όπως καλύψει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο της Μητροπόλεως, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω των δομών και δράσεων του Ιδρύματος, πρωτίστως, όπως σημείωσε, την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την ευεργετική δωρεά της Μονάδος στο Αννουσάκειο.

Εμφανίσεις: 13184
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!