Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

katniktikos-xania-1

Στον μεγαλοπρεπέστατο Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων, τελέστηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, Κυριακή Γ΄Νηστειών - Σταυροπροσκυνήσεως.

Στο πλαίσιο των εσπερινών κηρυγμάτων με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ομίλησε με λόγια πνευματικά ανταποκρινόμενα έντονα στη σημερινή εποχή ο Οσιολογιώτατος Γέροντας Λουκάς ο Φιλοθεΐτης (Ἱερά Μονή Φιλοθέου Ἁγ. Ὄρους) με θέμα ''όποιος φυλάγεται στα μικρά δεν πέφτει στα μεγάλα''.

Τον π. Λουκά προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος τόνισε ότι το θέμα αυτό της ομιλίας του, στις δύσκολες και επικίνδυνες εποχές που βιώνουμε αποτελέι πνευματικό οδηγό και φάρμακο ψυχής.

Την ομιλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Λουκά για τα πνευματικά του λόγια, λόγια εμπνευσμένα από τη ζωή όπως ανέφερε, με ζωηρές πινελιές βιωματικής και πνευματικής εντελέχειας.

Τέλος ευχήθηκε στους Κληρικούς και σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με την δύναμη και την αγάπη του Κυρίου μας.

katniktikos-xania-2

katniktikos-xania-3

katniktikos-xania-4

katniktikos-xania-5

katniktikos-xania-6

katniktikos-xania-7

katniktikos-xania-8

katniktikos-xania-9

Εμφανίσεις: 20140
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!