Κατανυκτικός Εσπερινός στην Κίσαμο

Kataniktikos Esperinos 003a

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και συμπροσευχομένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Πανιερωτάτου κ. Ιωάννου, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Η χαρά στην ζωή του Χριστιανού».

Ο Πανιερώτατος με λόγο μεστό, ουσιαστικό, βαθύτατα θεολογικό και συνάμα απόλυτα κατανοητό αναφέρθηκε στην έννοια της χαράς κατά το βίωμα και την εμπειρία της Εκκλησίας, αντιδιαστέλλοντας την με τις κοσμικές μορφές χαράς.

«Η χαρά, σημείωσε ο Πανιερώτατος, είναι κατάθεση ψυχής, βίωμα και όχι εμπορικό προϊόν που πωλείται και αγοράζεται στα ράφια των πάσης φύσεως κοσμικών τρόπων διασκέδασης, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στεγνώνουν την ψυχή του ανθρώπου. Πηγή της χαράς, συνέχισε, είναι η ελπίδα στην πίστη του Θεού. Η βιωματική, εμπειρική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό στερεώνει αυτή την ελπίδα, η οποία και οδηγεί τον άνθρωπο στην αλήθεια, κατέληξε, ευχόμενος κατά την ημέρα της Κρίσεως μας να ακούσουμε όλοι μας από το στόμα του Κυρίου μας τον αιώνιο χαιρετισμό της χαράς, ελπίδας και ζωής το «Χαίρετε».

Ο φιλοξενών Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη δια την αποδοχή της πρόσκλησης, ως και δια τον τόσο ουσιαστικό του λόγο, καταλήγοντας:

«Εύχεστε, Πανιερώτατε, να αξιωθούμε ο Ιερός Κλήρος, ο ευλογημένος λαός και ο ταπεινός Επίσκοπος της Εκκλησιαστικής αυτής Επαρχίας, θυγατέρας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, να καταστούμε μέτοχοι και συμμέτοχοι της αιωνίου αυτής χαράς και μακαριότητος».

Στο τέλος του Εσπερινού οι πιστοί, που είχαν κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, λαμβάνοντας την ευχή του Πανιερωτάτου κ. Ιωάννου τους δόθηκε και ένας ψηφιακός δίσκος, με τον Ιερό Παρακλητικό Κανόνα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Kataniktikos Esperinos 007a

Kataniktikos Esperinos 016a

Εμφανίσεις: 22258
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!