Σύναξη Πρεσβυτέρων στην Ι.Μ. Κισάμου

OMILIES DORMPARAKI 017a

Προσκεκλημένη της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου η πρεσβυτέρα Σοφία Κουτσούρη- Δορμπαράκη, μίλησε σε Σύναξη των πρεσβυτέρων της Μητροπόλεως, με θέμα: «Η πρεσβυτέρα στην Οικογένεια και την Εκκλησία».

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Φαλδάμειου» Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως. Η ομιλήτρια με λόγο απλό, κατανοητό, κάνοντας αναφορά σε παραδείγματα από την ζωή της Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο «χάρισμα» όπως είπε της πρεσβυτέρας. Την πολλαπλή διακονία της τόσο μέσα στην οικογένεια, ως σύζυγος, μητέρα, αδελφή κ.α. ως επίσης και την διακονία της στην Ενορία και Εκκλησία γενικότερα, ως η πρώτη και άμεση συνεργάτιδα του Ιερέως συζύγου της.

«Η πρεσβυτέρα δεν μπορεί να είναι ο… «σούπερ» άνθρωπος, σημείωσε, όπου θα πρέπει ταυτόχρονα να σηκώνει το βάρος της οικογένειας, της ανατροφής των τέκνων και θεμάτων της Ενορίας. Χρειάζεται να υπάρχει ιεράρχηση και κυρίως χρειάζεται η ίδια μέσα από τον προσωπικό πνευματικό της αγώνα και την πνευματική της ζωή να ανατροφοδοτείται για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις από το «χάρισμα» της απορρέουσες διακονίες και ευθύνες», κατέληξε.

Της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση και μοίρασμα εμπειριών. Άμα το πέρας της Σύναξης, στην Τραπεζαρία των Οικοτροφείων της Μητροπόλεως, παρατέθηκε τσάι και έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να εκφράζει τις πολλές ευχαριστίες του τόσο στην εκλεκτή ομιλήτρια, ως και στις πρεσβυτέρες της Μητροπόλεως που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, διανέμοντας τους από ένα προσευχητάριο και κομποσκοίνι.

Τον συντονισμό της Σύναξης είχε η κ. Καρκαλά-Ζορμπά, επιστημονική συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. 

OMILIES DORMPARAKI 032a

Εμφανίσεις: 25111
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!