Ενημέρωση από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

akdhmia 1

Από 16 έως 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο Τρίτος Κύκλος των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης και δια Βίου Εκπαίδευσης των Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης, με θέμα «Εισαγωγή στο ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως».

Το Πρόγραμμα αυτό της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας της Εκκλησίας για παροχή υψηλού επιπέδου επιμόρφωσης των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της.

Το Σεμινάριο είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ 1592/30.9.2010).

Οι συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, ύστερα από την υποχρεωτική παρακολούθηση και την κατάθεση εργασίας, λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποίησης και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στο τρίτο παραπάνω Ιερατικό Σεμινάριο εισηγήσεις θα κάνουν ο Σεβ. Μητρ. Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Γκράτς κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, ο π. Γεώργιος Δορμπαράκης, Καθηγητής-Συγγραφέας, ο π. Αλέξανδρος Καρυώτογλου, Σύμβουλος Θεολόγων, ο π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Συνεργάτης του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας, οι π. Νήφων Βασιλάκης και π. Αυγουστίνος Μπαϊραχτάρης από την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και ο Κων. Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΑΚ «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ»

Η πρώτη περίοδος του Περιοδικού «Διάλογοι Καταλλαγής» άρχισε τον Απρίλιο του 1986 και ολοκληρώθηκε μετά από 91 τεύχη το Δεκέμβριο του 2008.

Ακολούθησε η δεύτερη περίοδος, με την έκδοση ενός και μόνου τεύχους, αφιερωμένο στην επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στην ΟΑΚ και τη Συνέλευση της Ολομέλειας της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, το 2009.

Το πρώτο τεύχος της τρίτης περιόδου εκδίδεται πλέον ηλεκτρονικά και περιλαμβάνει το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Το Περιοδικό από την αρχή της έκδοσής του περιγράφει τις δράσεις και τις δραστηριότητες της ΟΑΚ, μέσα από Συνέδρια, Σεμινάρια, κ.ά. εκδηλώσεις.

Στην ευλογία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΑΚ, σημειώνει ότι «η Εκκλησία, που βασικό μέλημά της είναι η καταλλαγή του ανθρώπου με το Θεό και τον πλησίον (Ρωμ.5:10) πορεύεται και αυτή προς τα έσχατα, αλλά με βασικό καθήκον να στηρίζει και να προάγει τον Διάλογο ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσα από την αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη…».

Η προβολή όλων των δράσεων της ΟΑΚ, τις οποίες μπορεί να διαβάσει ο αναγνώστης, επιβεβαιώνουν τη συνεχή πορεία της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο.

Η Εκκλησία κομμάτι αυτού του κόσμου διαλέγεται μαζί του και, με τη βοήθεια του Θεού, ο διάλογος αυτός εμπλουτίζει τον άνθρωπο με δείκτες και κριτήρια ζωής, ώστε να μπορεί, είτε ως απλός πολίτης, είτε ως διανοούμενος, είτε ως δάσκαλος και επιστήμονας, είτε ως μαθητής να διακρίνει το αληθινό από το ψευδές, το μείζον από το έλασσον, το μέγιστο από το ευτελές.

Οι φίλοι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το Περιοδικό στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ, www.oac.gr, ή εάν το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν από τη Γραμματεία του Ιδρύματος να τους αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Εμφανίσεις: 23838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!