Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

0rethimno-8

Την Κυριακή 8η Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου (Κειμηλιαρχείου) της Ενορίας Αγίας Σοφίας Μελιδονίου Μυλοποτάμου.

Στα Εγκαίνια παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, ο Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Μιχαήλ Τρούλης και πολύς κόσμος.

Στην ομιλία του ο Εφημέριος της Ενορίας Μελιδονίου Αιδεσ. Πρωτ. Σταύρος Γοργοράπτης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Μουσείου, το οποίο θα φιλοξενεί τα κειμήλια της Ενορίας.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος επήνεσε τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλοκαλία και το ζήλο που επέδειξαν με στόχο τη διαφύλαξη και ανάδειξη των τεχνουργημάτων του Ορθόδοξου Πολιτισμού του τόπου μας και εξέφρασε την επιθυμία και την ευχή το εγχείρημα αυτό να βρει και άλλους μιμητές.

Ο Επίσκοπός μας προσέφερε στον π. Σταύρο επιστήθιο Σταυρό, ως αντίδωρο για το έργο και τους κόπους του.

0rethimno-1

0rethimno-2

0rethimno-3

0rethimno-5

0rethimno-6

0rethimno-7

0rethimno-9

0rethimno-10

0rethimno-11

0rethimno-12

0rethimno-13

0rethimno-14

Εμφανίσεις: 33531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!