Η εορτή της Υπαπαντής στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

yp6

Η μεγάλη Θεομητορική και Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας, εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια στο Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρεσβ. π. Κυριάκου Κουρνιδάκη, του Πρεσβ. π. Παύλου Μαζανάκη, του Πρεσβ. π. Αλεξάνδρου Τρύφων, του Ιερομονάχου π. Ιερεμίου Χλιαρά, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και παρουσία πλήθους κόσμου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής Μαχαιρών Αποκορώνου, συλλειτουργούντων του Πρωτ. Αντωνίου Παπαδοκοκολάκη, του π. Ευαγγέλου Μπακαρόζου, του οικείου εφημερίου π. Γεωργίου Μαστραντωνάκη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η λέξη Υπαπαντή, σημαίνει την προηπάντηση την Υποδοχή του Χριστού μας.

Παράλληλα με το νόημα της μεγάλης αυτής εορτής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στον τίμιο γέροντα τον Συμεών.

Ένας άνθρωπος που είχε ξεχάσει τον κόσμο, και είχε κάνει τη ζωή του προσευχή.

Μία προσευχή που λίγοι κάνουμε στις μέρες μας καθημερινά, ασχολούμενοι με τα εφήμερα.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσευχή καθ' όλην την ημέρα, γιατί η προσευχή μας οδηγεί στον ουρανό.

yp

yp1

yp3

yp4

yp5

yp7

yp8

Εμφανίσεις: 38009
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!