Οδοιπορικό αγάπης της Ι.Μ.Κισάμου στην ακριτική νήσο Γαύδος

GAYDOS1aΗ Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου, στα πλαίσια παροχής υποστηρικτικών κοινωνικών υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής Της Περιφέρειας, οργάνωσε εκστρατεία αγάπης προς τους κατοίκους της ακριτικής νήσου, Γαύδος, η οποία Εκκλησιαστικά υπάγεται εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου.

Συγκεκριμένα 15 και 16 Ιανουαρίου, με την ευχή και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και υπό την εποπτεία και ευθύνη του Διευθυντή του Αννουσακείου Θεραπευτηρίου, Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη, ομάδα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Επαρχίας Σελίνου της Ιεράς Μητροπόλεως, απαρτιζόμενη από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μαρία Λιτσαρδάκη και τον Νοσηλευτή κ. Γεώργιο Καλαντζάκη, επισκέφτηκαν την ακριτική Γαύδο.

Σκοπός της επίσκεψης η προσφορά δεμάτων αγάπης στους 70 κατοίκους του νησιού από την τοπική Εκκλησία, ως ένδειξη έκφρασης μεγίστου ενδιαφέροντος, πρόνοιας και υποστήριξης μίας απομονωμένης γεωγραφικά περιοχής που διαβιεί υπό σκληρές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Τα δέματα περιείχαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι τέτοιες δραστηριότητες ανακούφισης της καθημερινότητας, ιατρικής εξέτασης και κοινωνικής φροντίδας των απομονωμένων κατοίκων της Γαύδου να υλοποιούνται σε τακτική βάση, ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ο κοινωνικός τους αποκλεισμός.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η επικοινωνία της ομάδας του Αννουσάκειου με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαύδου όπου φοιτούν τρία παιδιά στο νηπιαγωγείο και τρεις μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο.

Στους μικρούς μαθητές προσφέρθηκαν, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, γραφική ύλη και υλικά για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος «Η Μητρόπολις μας έχοντας στην ευθύνη της το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης την όμορφη, αλλά απομονωμένη και αποκλεισμένη Γαύδο, προσπαθεί μέσα από την κατά καιρούς αποστολή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Σελίνου της Μητροπόλεως να καλύψει τις ανάγκες των λιγοστών κατοίκων του νησιού. Φροντίζει για αιματοληψίες, ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων, ως επίσης και για κάθε άλλη ανάγκη τους που διευκολύνει την καθημερινότητα τους, προσπαθώντας να κάνει την αγάπη πράξη».

Εμφανίσεις: 40595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!