Δύο κληρικοί άξιοι γνώστες της κρητικής παραδοσιακής μουσικής

laouto1

Δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο π. Γεώργιος Σεργάκης και ο διάκονος π. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης είναι εκπαιδευτικοί και παράλληλα άξιοι γνώστες της κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Και οι δύο στον ελεύθερο χρόνο τους διδάσκουν νέους στην εκμάθηση της κρητικής λύρας και λαούτου, στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής ο π. Γεώργιος και στα κατηχητικά σχολεία της Ενορίας Αγίου Ιωάννου ο διάκονος π. Αλέξανδρος.

Με την ευχή και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού οι δύο αυτοί νέοι ιερείς της Μητροπόλεως συμμετέχουν πολλές φορές σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις τις Μητροπόλεως, ταξιδεύοντας με τις παραδοσιακές κρητικές μελωδίες και το τραγούδι τους τον κόσμο.

Σοβαροί και σεμνοί πάντοτε, με την ταπεινότητα που τους διακρίνει και το ακέραιο ήθος τους εμπνέουν τους νέους της Μητροπόλεως, μεταλαμπαδεύοντας μέσα και από την μουσική τον Λόγο του Θεού.

laouto

Εμφανίσεις: 46090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!