Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

diakos-7

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε την Θεία Λειτουργία ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων, τελώντας και την εις Διάκονον χειροτονία του π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη.

Συγκίνηση προκάλεσε η προσφώνηση του νεοχειροτονηθέντα διακόνου, ο οποίος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον εγκάρδιο πόθο της ιερωσύνης που τον διακατείχε από μικρό παιδί, σε ιερείς, καθηγητές και σε όλους όσους συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική του πρόοδο.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς τον νεοχειροτονηθέντα, λόγους πατρικούς καθοδηγώντας τον στην νέα πνευματική ζωή της Εκκλησίας, νουθετώντας τον να διακονεί τον λαό του Θεού με αγάπη και κατανόηση.

Είναι ευχάριστον και ελπιδοφόρον που νέα μορφωμένα παιδιά εισέρχονται στο Άγιον Θυσιαστήριον της Εκκλησίας μας, με σκοπό να διακονήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της Αγάπης του Χριστού.

Πλήθος ιερέων, ανάμεσα τους ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Aρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως και σεβαστό εκκλησίασμα κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να ευχηθούν στον νεοχειροτονηθέντα ο Θεός να του χαρίζει πλούσια, καρποφόρα, χαρούμενη και ανέφελη διακονία.

Να σημειωθεί ότι ο π. Αλέξανδρος είναι ειδικός παιδαγωγός σε σχολείο της πόλεως μας και διδάσκαλος στην κρητική παραδοσιακή λύρα, σε παιδιά των κατηχητικών σχολείων.

diakos-1

diakos-2

diakos-3

diakos-15

diakos-4

diakos-5

diakos-6

diakos-8

diakos-9

diakos-10

diakos-11

diakos-12

diakos-13

diakos-14

Εμφανίσεις: 42075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!