Τρίμηνο μνημόσυνο Ηγουμένης της Ι.Μ. Ζερμπίτσης (ΦΩΤΟ)

kriti

Στην κατάμεστη Ιερά Μονή Ζερπίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης, τελέστηκε σήμερα πάνδημο τρίμηνο μνημόσυνο σε φορτισμένο κλίμα της μακαριστής Γεροντίσσης Παρθενίας Μοναχής, που κοιμήθηκε σε ηλικία 79 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και συμπροσευχούμενου του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Πλήθη αναρίθμητων πιστών έφτασαν στην Ιερά Μονή, προκειμένου να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον εναρέτου μοναχής, η οποία ηρπάγη πραγματικά προς την αιώνιο ζωή και την ατελεύτητη Βασιλεία των Ουρανών, μετά από πολυετείς μοναχικούς αγώνες και ασκήσεις, καθώς και για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Παύλου Ζησάκη, Προηγουμένου της Μονής Μεγίστης Λαύρας και Γέροντος της Μονής Ζερπίτσης.

Με λόγια συγκινητικά μίλησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάσταση των νεκρών καθώς και στο πρόσωπο της μακαριστής Γεροντίσσης, η οποία γαλουχήθηκε όπως είπε, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Τιμόθεο, καθώς και από ευλαβέστατες Γερόντισσες της Ιεράς Μονής Κορακιών που σεβόταν, αγαπούσε και μιμήθηκε με όλες τις τις δυνάμεις.

Πέρασε μεγάλες δοκιμασίες με τελευταία αυτή της ασθενείας της που κράτησε με αξιοπρέπεια.

Η Μοναχή Παρθενία, υπήρξε ένας πολύ διδακτικός άνθρωπος και ένα αληθινό πρότυπο εναρέτου μοναχικής ζωής και πολιτείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο της Γεροντίσσης.

kri1

kri2

kri3

kri4

kri5

kri6

kri7

Εμφανίσεις: 44947
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!