Παρουσίαση Βιβλίου για τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

parousiasi-1

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Βίος και Ακολουθία του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού», Έκδοσις της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Πρόκειται περί επιμελημένης και ιδιαίτερα φροντισμένης Έκδοσις η οποία περιλαμβάνει τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου,  Πλήρης Ασματική Ακολουθία, εγκεκριμένη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, ανέκδοτες μαρτυρίες θαυμαστών παρεμβάσεων Του, ως και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό, με αναφορά στον Όσιο Νικηφόρο.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης, Υπογραμματέας της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο ομιλητής με λόγο γλαφυρό, μεστό, ουσιαστικό, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τις ενότητες του βιβλίου, ως και την σπουδαιότητα του.

Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στον σύγχρονο κόσμο, που έχει διαφορετικά προσδιορίσει πιά τα πρόσωπα και τα πράγματα, με κριτήρια αλλότρια και κίνητρα χαμερπή και ενίοτε φτηνά, η θεοφανεία του Οσίου Νικηφόρου, του νέου τούτου Αγίου, του δικού μας Αγίου, έρχεται να υπενθυμίσει ότι η οδός των Αγίων, η οδός τους προς τον Ουρανό, δημιουργεί μια νοητή γέφυρα η οποία διακρατεί συνεχώς ανοιχτή την κοινωνία και την επικοινωνία όλων μας με τον Θεό και με τους φίλους του Θεού, τους Αγίους…… Οι κραυγαλέες «αντιθέσεις» της ζωής του Οσίου Νικηφόρου, όπως περιγράφονται σε ένα σημείο του βιβλίου, έρχονται για όλους εμάς σήμερα να αποτελέσουν αιτία προβληματισμού, περισυλλογής και επαναπροσδιορισμού….».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τον παρουσιαστή ως και όλους τους συντελεστές της έκδοσις, ιδιαίτερα  δε τον Υμνογράφο κ. Ιωάννη Γ. Παναγόπουλο, ανέφερε: «… η Μητρόπολις μας αισθανόμενη την βαρύτιμη κληρονομιά και ιερή παρακαταθήκη του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, εκλεκτού γόνου της Κισάμου, προέβει στην παρούσα έκδοση επιθυμώντας μέσα από το βιβλίο αυτό να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο των μεγάλο αυτό Άγιο των καιρών μας, ο Οποίος προβάλλει ως πυρσός ελπίδας στα ποικίλα σκοτάδια των καιρών μας».

Η παρουσίαση διανθίστηκε από Ύμνους εκ της Ασματικής Ακολουθίας του Οσίου Νικηφόρου, τους οποίους απέδωσε τμήμα της Βυζαντινής Χορωδίας της Ι. Μητροπόλεως, ως επίσης και μελοποιημένους Ύμνους που απέδωσε ο μουσικολογιώτατος διδάσκαλος κ. Ιωάννης Καστρινάκης, ο οποίος και μελοποίησε μέρος της Ι. Ακολουθίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Μπατσάκης, Δντής Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβ. Κισάμου.

Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου που, παρά την δυνατή βροχή και το κρύο, κατέκλυσε την μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου.

parousiasi-2

parousiasi-3

parousiasi-4

Εμφανίσεις: 46928
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!